کاروان عمر

پیشنهاد کاربران

کاروان عمر: خاطرات سیاسی و فرهنگی هفتاد سال عمر کتابی از احمد اقتداری، نویسنده و تاریخ نگار ایرانی است. این کتاب که در سبک خودزندگی نامه نوشته شده است، زندگی و خاطرات نویسنده را تا سن حدود هفتادسالگی در بر می گیرد. این کتاب به زبان فارسی نوشته شده و نخستین بار در سال ۱۳۷۲ خورشیدی، در تهران و در ۳۸۶ صفحه به چاپ رسیده است.
...
[مشاهده متن کامل]

اقتداری خاطراتش را در این کتاب به چهار بخش تقسیم کرده است که عبارت اند از «جوانی و نشاط زندگانی»، «خاطرات سی سال معلمی»، «خاطرات چهل سال وکالت دادگستری» و «حاصل عمر».
منتقدانی که به کاروان عمر پرداخته اند، غالباً آن را گزارشی دقیق و گیرا از زندگی نویسنده دانسته و بیشتر به خاطرات اقتداری از ماجراهایی که در سفرهایش اتفاق افتاده است، توجه کرده اند؛ با این حال، اشعاری را که او در جای جای کتاب نوشته است، دارای معایب فنی برشمرده اند. عباس پرتوی مقدم در نقدی که بر این کتاب نوشته است، قلم صریح نویسنده را یکی از ویژگی های مهم کاروان عمر می داند و مهم ترین دغدغهٔ اقتداری در این کتاب را «نادیده گرفتن تاریخ و هویت ملی» عنوان می کند.
انتشار کتاب هایی با موضوعات خاطره نویسی و شرح حال در سال های دههٔ ۷۰ خورشیدی افزایش یافت و توجه مخاطبان حوزهٔ نشر را به خود جلب کرد. بیشتر نویسندگان این کتاب ها، سیاست مداران بودند که در خاطرات شان به تعامل های خود با دیگر اصحاب قدرت می پرداختند و سهم محققان و معلمان در نوشتن کتاب هایی با موضوع شرح حال، کمتر بود. در این میان، کتاب کاروان عمر از آن جهت که نویسندهٔ آن هم سیاستمدار بود و هم محقق و معلم، اهمیت خاصی داشت.
احمد اقتداری ( ۳ خرداد ۱۳۰۴ – ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ ) ایران شناس، پژوهشگر خلیج فارس و جغرافیای تاریخی و فرهنگی مناطق جنوبی ایران و استاد دانشگاه ایرانی بود. عمدهٔ شهرت اقتداری به علت پژوهش در حوزهٔ خلیج فارس است و به همین علت به «پدر مطالعات خلیج فارس» مشهور است. کتاب خلیج فارس از دیرباز تا کنون به قلم اقتداری، جایزهٔ ویژهٔ یونسکو در ایران را به خود اختصاص داده و کتاب تاریخ مسقط و عمان، بحرین و قطر و روابط آن ها با ایران نیز مورد تقدیر قرار گرفته است.
کتاب کاروان عمر با زیرعنوان خاطرات سیاسی و فرهنگی هفتاد سال عمر، خودزندگی نامه ای است به زبان فارسی که احمد اقتداری آن را نوشته و خود نیز به عنوان ناشر، آن را منتشر کرده است. البته چاپ کتاب در چاپخانهٔ انتشارات علمی و فرهنگی انجام شد. اقتداری در بخش «حاصل عمر» پس از فهرست نمودن مقاله های چاپ نشده اش، تاریخ را ۲۹ خرداد ۱۳۷۰ ذکر کرده است. با این حال، نگارش نهایی کاروان عمر در آبان ۱۳۷۱ پایان گرفته است. این کتاب در سال ۱۳۷۲ خورشیدی در تهران، با حروف چینی آی. بی. ام، در ۳۸۶ صفحه و به شمارگان ۱٬۰۰۰ نسخه به چاپ رسیده است. این کتاب در قطع وزیری، به دو شیوهٔ جلد شومیز و جلد گالینگور چاپ شده است. قیمت آن در زمان انتشار، ۴٬۰۰۰ ریال بوده است که در پشت جلد شومیز مندرج است.

کاروان عمرکاروان عمرکاروان عمر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کاروان_عمر

بپرس