کارامل

/kArAmel/

لغت نامه دهخدا

کارامل. [م ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) ماده ای که در حرارتهای زیاد از ساکاروز یا قند متعارفی به دست می آید. ( گیاه شناسی ثابتی ص 118 ). قند سوخته.

فرهنگ فارسی

مادهای که در حرارتهای زیاد از ساکارز یا قند معمولی بدست آرند . یا کارامل قهوه و شکلات . شیرینیی است و طرز تهی. آن چنین است : ۲٠٠ گرم قند را در آب زده همینکه مرطوب شد در ظرف ریخته آب نصف لیمو ترش را هم بدان علاوه کنند و هموزن قند خام. غلیظ و تازه روی آتش می پزند و هم می زنند . پس از ۵ دقیقه ۵٠ گرم قهوه یا ۱٠٠ گرم شکلات بدان مخلوط کنند . موقعی که خود را گرفت - یعنی اگر قدری از آن را آب سرد بریزند ببندد - سینی یا قالب آهن سفید را چرب کرده کارامل را در آن ریزند و بصورت مربعات میبرند .
ماده ای که در حرارت های زیاد از ساکاروز یا قند متعارفی بدست می آید

فرهنگ معین

(مِ ) [ فر. ] (اِ. ) قند سوخته ، ماده ای که از حرارت دادن زیاد به قند معمولی به دست آید.

فرهنگ عمید

ماده ای که از سوزاندن قند یا شکر به دست می آید و در تهیۀ بستنی، نوشابه، کیک، و مانند آن به کار می رود، قند سوخته، شکر سوخته.

دانشنامه عمومی

کارامل ( به انگلیسی: Caramel ) رنگی است خوراکی، که به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها، و ضمن پخت وپز در بسیاری از مواد غذایی به وجود می آید همچنین این رنگ از کاراملی زاسیون شکر نیز به دست می آید.
این ماده ابتدا مایع بوده و کم کم سفت می شود. این رنگ آشنا و چشم نواز، در غلظت های مختلف، رنگ های زرد روشن تا قهوه ای تیره را ایجاد می کند.
از کارامل خشک در مخلوط های خشک استفاده می شود. بیشترین مقدار کارامل در تهیه نوشابه های کافی کولا و محصولات نانوائی مصرف می شود
رنگ خوراکی کارامل، مصارف گسترده در صنایع غذایی و دارویی دارد که از آن جمله اند:
• نوشابه سازی ( کوکا کولا )
سرکه سازی
• تولید ماءالشعیر
• تولید نان و شیرینی
• کیک کارامل
• تولید فراورده های گوشتی
• تولید انواع سُس
• انواع نوشیدنی های انرژی زا
• مشارکت کنندگان ویکی پدیا. «Caramel». در دانشنامهٔ ویکی پدیای انگلیسی، بازبینی شده در ۲۷ فوریه ۲۰۱۴.
• آب نبات
• جامدهای بی شکل
• دسرهای آمریکایی
• رنگ های خوراکی
• صنعت شیرینی سازی
• روچینه
مقاله های نیازمند گسترش
• مقاله های دارای واژگان به زبان انگلیسی
• پیوند رده انبار در ویکی داده است
• مقاله های دارای الگوی یادکرد - ویکی
عکس کاراملعکس کارامل

کارامل (فیلم). کارامل ( به عربی: سکر بنات ) یک فیلم لبنانی است.
این اثر اولین فیلم داستانی نادین لبکی ( بازیگر - کارگردان ) و محصول سال ۲۰۰۷ می باشد که عنوان توزیع ِ فرانسوی آن کارامل Caramel ( عربی: سُکَر بَنات ) است.
این فیلم اولین بار در ۲۰ مه ۲۰۰۷ در جشن سینمای کن در ضمن «فعالیت هفتگی» کارگردانان که مختص تازه کارها بود نمایش داده شد.
لیال ( نادین لبکی ) به همراه سه زن دیگر در یک آرایشگاه در بیروت کار می کند که هر یک مشکلاتی برای خود دارند. لیال با یک مرد متأهل ارتباط برقرار کرده است و نسرین ( یاسمین المصری ) دختر مسلمانی است که بکارتش را از دست داده و نمی داند چگونه با این مسئله برخورد کند، مخصوصاً که در شرف ازدواج است. ریما ( جوانا مکرزل ) با هویت زنانه خودش دچار مشکل شده و جمال ( جیزیل عواد ) از بالا رفتن سنش می ترسد.
• نادین لبکی در نقش لیال
• عادل کرم در نقش پاسبان
• یاسمین المصری در نقش نسرین
• جوانا مکرزل در نقش ریما
• جیزیل عواد در نقش جمال
• سهام حداد در نقش رُز
• فیلمبرداری این فیلم ۹ روز قبل از جنگ تابستان ۲۰۰۶ تمام شد.
• به جز نادین و عادل، این فیلم تجربه اول دیگر بازیگران حاضر در آن بود.
• نادین لبکی با آهنگساز این فیلم یعنی خالد مزنر نامزد کرد.
عکس کارامل (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کارامِل (caramel)
مادۀ پیچیده ای، حاصل از حرارت دادن شکر، تا حدی که به رنگ قهوه ای درآید، امّا زغالی نشود. برای رنگین کردن و مزه دارکردن مواد غذایی مصرف می شود. با کارامل حاصل از ساخت نبات از شکر، آب نباتی با همین نام تولید می شود. مکانیسم واکنش های شیمیایی برای تولید کارامل (کارامل شدن)، که منجربه تشکیل چندین ترکیب می شود، به حدّی پیچیده اند که کاملاً شناخته نشده اند. تصور می شود دو ترکیب خاص (استیل فورمواینو ۴ـ هیدروکسیـ۲ و ۵ـ دی متیلـ۳ـ فورانون) در طعم ویژۀ کارامل مؤثرند. از نظر تجاری، فرآیند کارامل شدن را با افزودن آمینواسیدهای خاص تسریع می کنند.

پیشنهاد کاربران

سوختهِ کاند، تَبَرزَد، کاجیک، سوهان
فرهنگ برابر های پارسی واژگان بیگانه ابوالقاسم پرتو
Caramel
کارامل ( به انگلیسی: Caramel ) رنگی است خوراکی، که به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها، و ضمن پخت وپز در بسیاری از مواد غذایی به وجود می آید همچنین این رنگ از کاراملیزاسیون شکر نیز به دست می آید.
...
[مشاهده متن کامل]

این ماده ابتدا مایع بوده و کم کم سفت می شود. این رنگ آشنا و چشم نواز، در غلظت های مختلف، رنگ های زرد روشن تا قهوه ای تیره را ایجاد می کند.
از کارامل خشک در مخلوط های خشک استفاده می شود. بیشترین مقدار کارامل در تهیه نوشابه های کولادار و محصولات نانوائی مصرف می شود
رنگ خوراکی کارامل، مصارف گسترده در صنایع غذایی و دارویی دارد که از آن جمله اند:
نوشابه سازی ( کوکا کولا )
سرکه سازی
تولید ماءالشعیر
تولید نان و شیرینی
کیک کارامل
تولید فراورده های گوشتی
تولید انواع سُس
انواع نوشیدنی های انرژی زا
Confectionery product made by heating sugars
Caramel ( /ˈk�rəmɛl/ or /ˈkɑːrməl/ ) is an orange - brown confectionery product made by heating a variety of sugars. It can be used as a flavoring in puddings and desserts, as a filling in bonbons, or as a topping for ice cream and custard
The process of caramelization consists of heating sugar slowly to around 170 �C ( 340 �F ) . As the sugar heats, the molecules break down and re - form into compounds with a characteristic color and flavor.
A variety of candies, desserts, toppings, and confections are made with caramel: brittles, nougats, pralines, flan, cr�me br�l�e, cr�me caramel, and caramel apples. Ice creams sometimes are flavored with or contain swirls of caramel.
Etymology
The English word comes from French caramel, borrowed from Spanish caramelo ( 18th century ) , itself possibly from Portuguese caramelo. Most likely that comes from Late Latin calamellus 'sugar cane', a diminutive of calamus 'reed, cane', itself from Greek κάλαμος. Less likely, it comes from a Medieval Latin cannamella, from canna 'cane' mella 'honey'. Finally, some dictionaries connect it to an Arabic kora - moħall�h 'ball of sweet'.

قند سوخته

بپرس