کاخ صفی اباد

لغت نامه دهخدا

( کاخ صفی آباد ) کاخ صفی آباد. [ خ ِ ص َ ] ( اِخ ) از کاخهای عهد صفویه در نزدیک بهشهر. ( گزارشهای باستان شناسی ج 3 ص 403 ).

فرهنگ فارسی

( کاخ صفی آباد ) از کاخهای عهد صفویه

دانشنامه عمومی

کاخ صفی آباد. کاخ صفی آباد مربوط به دورهٔ صفوی است و در بهشهر، پایگاه نیروی هوایی واقع شده و این بنا در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۵۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. [ ۱]
عکس کاخ صفی آبادعکس کاخ صفی آبادعکس کاخ صفی آبادعکس کاخ صفی آبادعکس کاخ صفی آبادعکس کاخ صفی آباد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کاخ صفی آباد. در ۳ کیلومتری غرب بهشهر از دورۀ صفوی. در ۱۰۲۱ق و دورۀ شاه عباس اول روی تپه ای دست ساز معروف به همایون تپه یا گلستان تپه با ارتفاع ۱۷۸ متر از سطح دریا و مشرف بر آن، بر رشته کوه البرز احداث شده است. در دورۀ شاه صفی گسترش یافت و صفی آباد نام گرفت. از شمال غربی به جنگل های سرو و کاج و انار وحشی قراتپه و از شمال شرقی به خلیج آباد محدود شده است. بنایی است دوطبقه و مربع شکل به اضلاع ۲۵ متر با شش پنجره در هر ضلع که هشتی ورودی آن سقفی دایره ای شکل دارد. در هر طبقه اتاق های متعدد است و در یک آتش سوزی آسیب فراوان دیده و از حوض فواره دار وسط تالار، کاشی های سقف و نقاشی های دیوارهای عمارت، کاشی های رنگارنگ نمای بیرونی و باغ زیبای آن که از نظر طرح و نقشه به باغ فین شباهت داشت، اثری باقی نمانده است. در دورۀ رضاشاه و محمدرضاشاه مرمت شده است. کاشی های فعلی در مرمت ۱۳۲۶ش نصب شده اند. هم زمان جاده ای اتومبیل رو تا ایوان وسیع کاخ احداث شد. در دهه های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ در اختیار نیروی هوایی بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس