چیچیلاکی

دانشنامه عمومی

چیچیلاکی یک نوع درخت کریسمس سنتی در آداب و رسوم مردم گرجی است که از رشته های تراشیده شدهٔ گردو یا فندق و به شکل درختان کاج ساخته می شود. اندازهٔ آن ها از ۲۰ سانتی متر تا ۳ متر متفاوت است.
چیچیلاکی ها عمدتاً در نواحی ساحلی گرجستان مرسوم و متداول است اما در بعضی فروشگاه های تفلیس نیز قابل تهیه است.
درست کردن چیچیلاکی یکی از رسم های مهم کریسمس کلیسای ارتدکس گرجی است که در روز هفتم ماه ژانویه انجام می گیرد. گرجی ها می گویند که این درخت شبیه ریش باسیل قیصریه است کسی که در ایام کریسمس به بازدید مردم می رفت، کسی شبیه بابانوئل. چیچیلاکی ها همچنین به عنوان نمایندهٔ درخت زندگی سمبل امید برای گرجی ها محسوب می شود.
هرساله بسیاری از مردم برای خرید چیچیلاکی به بازار می روند و سپس آن ها را به وسیلهٔ سیب، انار و توت فرنگی تزئین کرده و به عنوان پیشکشی به یکدیگر هدیه می کنند.
چیچیلاکی ها یک روز مانده به مراسم خاج شویان کلیسای ارتدکس گرجی در روز ۱۹ ژانویه طی مراسمی تشریفاتی و به عنوان رفع بدی های سال پیشین سوزانده می شوند.
از زمان برقرای اتحاد بین جمهوری های شوروی و برقراری حکومت کمونیسم بر آن ها در سال ۱۹۲۱ میلادی ( ۱۳۰۰ شمسی ) خرید و فروش و برگزاری مراسم چیچیلاکی ممنوع و غیرقانونی اعلام شد، به این دلیل که دولت آن را یک نماد مذهبی تلقی می کرد.
این قانون تا زمان فروپاشی حکومت کمونیسم بر جمهوری های شوروی در سال ۱۹۷۱ میلادی ( ۱۳۷۰ شمسی ) به مدت ۷۰ سال به قوت خود باقی ماند و پس از آن دوباره چیچیلاکی ها به اوج محبوبیت خود بازگشتند.
استفاده از چیچیلاکی بر خلاف دیگر درختان کریسمس – که از درختان قطع شدهٔ کاج ساخته می شوند – کاری طبیعت دوستانه بوده و باعث حفظ محیط زیست می شود، چرا که برای ساخت آن ها از شاخه های هرس شدهٔ درختان استفاده می شود و هرس کردن درختان اقدامی مفید در جهت حفظ سلامت آنان است.
عکس چیچیلاکیعکس چیچیلاکیعکس چیچیلاکی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران