چیماکی ( به ژاپنی: 粽 ちまき ) نام یک نوع شیرینی سنتی ژاپن است. این شیرینی و نوع دیگری از شیرینی های سنتی ژاپن به نام کاشیواموچی در روز پنجم ماه مه ( ماه ) مصرف می شوند. شیرینی چیماکی از چین به ژاپن وارد شده است. در قدیم یک جنگجوی دلیر چینی به نام کوتسوگن که استعداد زیادی در یادگیری و شمشیربازی داشت، بر اثر توطئهٔ مخالفانش به مکانی دور از زادگاهش تبعید شد و در تبعید شنید که بزرگ خاندان وی مغلوب دشمن شده است و از فرط ناراحتی در روز پنجم می خود را در دریا انداخت و به زندگی خود پایان داد. مردم منطقه برای بزرگداشت خاطرهٔ آن جنگجو و برای شادی روحش در ساقه های خیزران برنج پخته پر کردند و در آب همان دریا انداختند. بعدها این رسم وارد ژاپن شد و ژاپنی ها برنج پخته را به جای ساقهٔ خیزران در برگ گیاه چیگایا پیچاندند و در روز پنجم می خوردند. چیماکی هایی که امروزه در مغازه ها فروخته می شود، معمولاً برنج پختهٔ مخصوصی است که در برگ یا پوست جوانهٔ خیزران پیچانده اند. [ ۱]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: چیماکی