چیفتن

پیشنهاد کاربران

چیفتن ( به انگلیسی: Chieftain ) نوعی تانک اصلی میدان نبرد بریتانیایی است که از سال ۱۹۶۵ وارد نیروی زمینی بریتانیا شد. هنوز نیز در نیروهای مسلح اردن و ایران از آن استفاده می شود.
طراحی چیفتن بر پایه گروهی از تانک های بریتانیایی انجام شد که از ماتیلدا ام کا ۲ در سال ۱۹۳۹ ( با توپ ۴۰ میلی متری ) آغاز شده و با تانک های کرامول ( ۵۷ و ۷۵ میلی متر ) ، کومه ( ۷۶ میلی متر ) ادامه یافته و در پایان به تانک موفق سنچوریون ( ۷۶، ۸۳ و ۱۰۵ میلی متر ) می رسد. چیفتن با پیشرفت این طرح ساخته شده و جایگزین تانک متوسط سنچوریون و تانک سنگین کانکوئرر به عنوان نخستین تانک اصلی میدان نبرد نیروی زمینی بریتانیا شد. تولید تانک چلنجر ۱ که بر پایه پیشرفت تانک چیفتن صورت گرفته بود از سال ۱۹۸۳ آغاز و در سال ۱۹۹۵ به طور کامل جایگزین چیفتن شد. تولید چلنجر ۲ هم در سال ۱۹۹۸ با توسعه چلنجر۱ آغاز شد. چیفتن از پیشرفته ترین تانک های عصر خود به شمار می آید که قدرتمندترین توپ و سنگین ترین زره را در بین همه تانک های آن هنگام را داشت. اما در برابر آن، توانایی تحرک و سرعت آن کاهش یافته بود.
...
[مشاهده متن کامل]

جنگ افزار اصلی این تانک یک توپ کالیبر ۱۲۰ میلی متری بود و زره آن در قسمت های مختلف بین ۳٫۸ تا ۱۹٫۵ سانتی متر قطر داشت. در جلو تانک و پشت قبه فرمانده از زره تکه تکه ( Appliqué armor ) نیز استفاده شده و فرمانده تانک با استفاده از چندین پریسکوپ مجهز به دوربین دید در شب دید کامل ۳۶۰ درجه به اطراف خود داشت. حفاظت کامل اتمی - میکروبی - شیمیایی از طریق سامانه تهویه هوا برای سرنشینان فراهم شده و دو پرتابگر نارنجک دودزا هر یک با ۶ لوله بر برجک تانک نصب شده بود. در سمت راست قبه فرمانده هم سامانه جستجوی فروسرخ قرار داشت.
از ویژگی های خاص چیفتن حل مشکل هدف گیری تانک با قرار دادن یک تیربار در کنار توپ اصلی تانک با ویژگی های بالستیکی همانند بود. در صورتی که گلوله این تیربار ۱۲٬۷ میلی متر ( نیم اینچی ) به هدف برخورد می کرد فرمانده تانک می توانست مطمئن باشد که گلوله تانک هم به هدف برخورد می کند. این تیربارها پس از نصب سامانه های مسافت یاب لیزری از روی تانک های بریتانیایی برداشته و با تیربار ۷٬۶۲ میلی متر اِل۷ جایگزین شدند. چیفتن به یک تیربار دیگر ۷٫۶۲ میلی متر ال۷ ( مدل تولید بریتانیا اف ان - ام آژ ) هم روی برجک در کنار فرمانده تانک برای دفاع ضدهوایی مسلح بود. همه تانک های چیفتن از سامانه کنترل آتش و هدف گیری کاملی برخوردار بودند که به آن ها توانایی شلیک دقیق توپ نیرومند خود را تا مسافت ۳ کیلومتر در وضعیت ثابت و ۲ کیلومتر در حال حرکت، می بخشید.

چیفتنچیفتنچیفتنچیفتنچیفتنچیفتن
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/چیفتن_(تانک)

بپرس