چیراشی زوشی

دانشنامه عمومی

چیراشی زوشی ( به ژاپنی: ちらし寿司 Chirashizushi ) به یکی از انواع سوشی در آشپزی ژاپنی گفته می شود. بطور کلی این نوع سوشی به دو گروه بزرگ تقسیم می شود. در یک گروه موادِ سوشی که بیشتر خام هستند بر روی گوهان سرکه زده گذاشته و پخش می شوند. در نوع دیگر مواد در داخل گوهان سرکه زده مخلوط می شوند.
منشأ این نوع سوشی به دوره ادو برمی گردد. در توکیو و شرق ژاپن به آن چیراشی زوشی و در هوکایدو و توهوکو به آن ناماچیراشی ( چیراشی خام ) گفته می شود.
موادی که معمولاً استفاده می شوند عبارتند از: تون ماهیان یا به زبان ژاپنی ماگورو، نگی تورو ( ماهی تن خورد شده و تره فرنگی ) ، یکی از انواع گوش ماهی به نام هوتاته، یکی از انواع آزاد ماهی بنام ساکه، ماهی مرکب، میگو، هشت پا، ایکورا ( تخم ماهی سالمون ) ، توتیای دریایی یا به ژاپنی اونی، خرچنگ و انواع دیگر خوراک های دریایی همچنین از دیگر موادی که معمولاً در سوشی استفاده می شود؛ نظیر تاماگویاکی ( در آشپزی ژاپنی یک نوع غذای تخم مرغی ) ، تخم مرغ رشته شده، گاری ( یک نوع ترشی زنجبیل ) است. به غیر از این مواد از نعناع ارغوانی، خیار و نخود فرنگی همراه با غلاف، برای تزئین و همچنین واسابی نیز همراه آن صرف می شود.
در ناحیه کانسای و غرب ژاپن معمولاً مواد پخته شده دریایی و سبزیجات در روی تخته آشپزخانه خورد شده و در داخل برنج سرکه زده مخلوط می شود.
عکس چیراشی زوشیعکس چیراشی زوشی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس