چپاتی

لغت نامه دهخدا

چپاتی. [ چ َ ] ( اِ ) مخفف «چاپاتی » است که نان تنک فطیر باشدکه بر روی تابه پزند. ( برهان ). نان تنک فطیر که بدست پهن ساخته بپزند. ( آنندراج ). منسوب به «چپات » که در فارسی تپانچه را گویند، چون ضرب دست به نسبت کلیچه زیاده میخواهد لهذا «چپاتی » گفتند. ( آنندراج ) ( غیاث ). چاپاتی. ( آنندراج ) ( جهانگیری ) ( ناظم الاطباء ). نان تنک و فطیر که بر روی تابه پزند. ( ناظم الاطباء ). نانی که با زدن دست چانه اش پهن میشود. ( فرهنگ نظام ).

فرهنگ فارسی

( اسم )نان تنک قطیر که بر روی تابه پزند.

فرهنگ عمید

نوعی نان نازک که خمیر آن را با کف دست پهن کرده و بر روی تابه می اندازند تا بپزد.

پیشنهاد کاربران

چپاتی یا چاپاتی نام یک نوع نان سنتی هندی است و یک غذای اصلی در هند، نپال، بنگلادش، پاکستان، قرقیزستان، سریلانکا، شبه جزیره عربستان، شرق آفریقا و دریای کارائیب است. در واقع نوعی نان مسطح و نازک هندی است که معمولاً از آرد گندم کامل، آب و نمک تهیه می شود و به عنوان یک غذای اصلی در وعده های ناهار و شام به همراه انواع کاری ها و سبزیجات سرو می شود. چاپاتی های مختلفی مانند چاپاتی پر شده با سبزیجات ( سبزی پلو هندی ) نیز وجود دارند.
...
[مشاهده متن کامل]

به طور کلی، چاپاتی نانی ساده اما مغذی است که به روشی سنتی و با استفاده از اجاق گاز پخته می شود و بخش مهمی از رژیم غذایی هندی به شمار می رود. و به صورت سنتی ابتدا روی تابه و سپس روی شعله گاز پخته می شود تا به طور کامل پف کندو به عنوان نان پایه در کنار انواع غذاها مانند کاری ها، سبزیجات پخته شده، دال و سالاد مصرف می شود.

Chapati در زبان ملکی گالی بشکرد
در تهیه خمیر برای چپاتی مقداری روغن اضافه میکنند و خمیر رو به چونه های کوچک تقسیم و پس از پهن کردن روی تابه میذارند .