چوکه لیک نام یکی از فراورده های لبنی است که توسط ترک های قشقایی تهیه می شود. این خوراکی بیشتر در فصل بهار که شیر زیاد است تولید و مصرف می شود.
این فراورده، ظاهری شبیه ماست دارد اما آن را توسط یک صافی مخصوص تبدیل به لور ( شبیه ماست چکیده ) می کنند و از ماست بسیار غلیظ تر است. غلظت زیاد باعث دوام بیشتر و قابلیت نگداری طولانی مدت می شود. رنگ چوکه لیک به سبزیجات معطر موجود در آن، بستگی دارد و معمولاً به رنگ سبز کم رنگ می باشد.
... [مشاهده متن کامل]
چوکه لیک را با افزودن مقداری آب کمی رقیق می کنند و معمولاً با خرما خورده می شود و «چوکه لیک خرما» نام می گیرد.
این فراورده، ظاهری شبیه ماست دارد اما آن را توسط یک صافی مخصوص تبدیل به لور ( شبیه ماست چکیده ) می کنند و از ماست بسیار غلیظ تر است. غلظت زیاد باعث دوام بیشتر و قابلیت نگداری طولانی مدت می شود. رنگ چوکه لیک به سبزیجات معطر موجود در آن، بستگی دارد و معمولاً به رنگ سبز کم رنگ می باشد.
... [مشاهده متن کامل]
چوکه لیک را با افزودن مقداری آب کمی رقیق می کنند و معمولاً با خرما خورده می شود و «چوکه لیک خرما» نام می گیرد.