چهره مرد هنرمند در جوانی

دانشنامه آزاد فارسی

چهرۀ مرد هنرمند در جوانی (The Portrait of the Artist as Young Man)
رمانی از جیمز جویس، به زبان انگلیسی، منتشرشده در ۱۹۱۶. نطفۀ اصلی رمان، مقاله ای با عنوان «چهرۀ هنرمند» بود که جویس برای مجله ای نوشت و سردبیر از چاپ کردن آن رو گرداند. درپی این مقاله، جویس رمانی با عنوان استیو قهرمان نوشت که نگارش آن دو سال، به طول انجامید. اما این داستان هم جویس را راضی نکرد و او درصدد برآمد که رمان استیو قهرمان را در پنج فصل بازنویسی کند. چهرۀ هنرمند در جوانی صورت بازنویسی شدۀ این کتاب است. این رمان، که به لحاظ سبک مقدمه ای است بر رمان اولیس، درواقع زندگی نامۀ خودنوشت جویس در غالب شخصیتی به نام استیون ددالوس است. در این رمان، سرگذشت استیون ددالوس، از نخستین سال های کودکی تا پایان دورۀ دانشجویی بازگفته می شود. کتاب مشحون است از ارجاعات بی شمار شخصی و روشنفکری که نتیجۀ گسستن جویس از فضای ایرلند و ارتباطش با روشنفکران اروپایی است. در جریان روایت، شخصیت هنری و دیدگاه های او دربارۀ زیباشناسی رفته رفته شکل می گیرد.

پیشنهاد کاربران

چهرهٔ مرد هنرمند در جوانی یا سیمای مرد هنرآفرین در جوانی ( به انگلیسی: A Portrait of the Artist as a Young Man ) رمانی است از جیمز جویس که در سال ۱۹۱۶ منتشر شد.
این داستان، که ماجراهای پسری را از ۲ سالگی تا ۲۰ سالگی بیان می کند، بسیار پیچیده است و در آن به موضوعاتی دربارهٔ ایرلند، انسان، کودک، ترس و خدا پرداخته می شود. منتقدان بر این باورند که این داستان پیش درآمد داستان اولیس شاهکار جیمز جویس است. این اثر به نوعی خودزندگی نامه اوست.
...
[مشاهده متن کامل]

نویسنده روایت رمان را، که توسط سوم شخص مفرد بیان شده، با ذهنیات استیون ددالوس ادغام کرده و خواننده در بعضی قسمت های رمان با این ادغام روایت و ذهنیت مواجه می شود. نویسنده به تلاش و نوسانات روحی ددالوس برای غلبهٔ روحی بر عوامل منفی اطرافش - ازجمله رفتار نامناسب برخی از معلمان و خشونتی که بین پسرهای مدرسه رواج دارد - پرداخته است.
جویس در شخصیت اصلی رمان، یعنی استفان ددالوس، تردید و آشفتگی و پوچ گرایی نسل جدید را نشان داده است. نویسنده از تلمیح استفاده کرده و با استفاده از متن کتاب مقدس صحنهٔ مرگ و قیامت را در این رمان نوشته است.
این رمان تاکنون با عناوین زیر به فارسی ترجمه شده است:
• سیمای مرد هنرآفرین در جوانی، پرویز داریوش، تهران: انتشارات اساطیر، ۱۳۷۰
• چهره مرد هنرمند در جوانی، منوچهر بدیعی، تهران: انتشارات نیلوفر، ۱۳۸۰
• سیمای هنرمند در جوانی، اصغر جویا، آبادان: نشر پرسش، ۱۳۸۱
• چهره یک مرد هنرمند در جوانی. امیر علیجان پور، تهران: آوای مکتوب، ۱۳۹۴

چهره مرد هنرمند در جوانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/چهره_مرد_هنرمند_در_جوانی

بپرس