چندقنده ها (polysaccharides)
(یا: پُلی ساکاریدها) هریک از اعضای گروه کربوهیدرات های مشتمل بر زنجیره های بلند مولکول های تک قنده (قند ساده). چندقنده های جور (همگن) مرکب از یک نوع تک قند، و چندقنده های چندجور (ناهمگن) مشتمل بر دو یا چند نوع متفاوت تک قندند. چندقنده ها ممکن است وزن مولکولی شان به بیش از چند میلیون برسد و معمولاً بسیار شاخه شاخه اند. برخی از مهم ترین نمونه های چندقنده ها عبارت اند از سلولز، با فرمول(C۶H۱۰O۵)n که غیرغذایی است و مهم ترین جزء ساختمانی گیاهان است؛ نشاسته که از مواد غذایی مهم است؛ و گلیکوژن یا نشاستۀ حیوانی که در کبد ذخیره، و براثر ترکیب با آب به گلوکز تبدیل می شود. از حرارت دادن نشاسته یکی دیگر از چندقنده ها، دکسترین، به دست می آید.
(یا: پُلی ساکاریدها) هریک از اعضای گروه کربوهیدرات های مشتمل بر زنجیره های بلند مولکول های تک قنده (قند ساده). چندقنده های جور (همگن) مرکب از یک نوع تک قند، و چندقنده های چندجور (ناهمگن) مشتمل بر دو یا چند نوع متفاوت تک قندند. چندقنده ها ممکن است وزن مولکولی شان به بیش از چند میلیون برسد و معمولاً بسیار شاخه شاخه اند. برخی از مهم ترین نمونه های چندقنده ها عبارت اند از سلولز، با فرمول(C۶H۱۰O۵)n که غیرغذایی است و مهم ترین جزء ساختمانی گیاهان است؛ نشاسته که از مواد غذایی مهم است؛ و گلیکوژن یا نشاستۀ حیوانی که در کبد ذخیره، و براثر ترکیب با آب به گلوکز تبدیل می شود. از حرارت دادن نشاسته یکی دیگر از چندقنده ها، دکسترین، به دست می آید.
wikijoo: چندقنده_ها