چلچراغ

/CelCerAq/

مترادف چلچراغ: جار، چراغ، چراغ آویز، چراغدان، قندیل، لوستر

معنی انگلیسی:
candelabrum, chandelier, chandeller

لغت نامه دهخدا

چلچراغ. [ چ ِ چ ِ ] ( اِ مرکب ) نخلی باشد از چوب یا نقره که چراغهای بسیار در آن می افروزند. ( آنندراج ). نخلی چوبین و یا برنجین و یا نقرگین که چراغ بسیار در آن افروزند. ( ناظم الاطباء ). نوعی جار یا قندیل بزرگ که انواع بلورین یا سیمین و زرین درساختمانهای مجلل برای روشن کردن سالنها بکار برند. چراغ واره. چراغ بره. چراغواره. چراغدان :
بهار آمد آن کیمیاساز باغ
کز او بوته گل شود چلچراغ.
طغرا( از آنندراج ).
نیست یکشب که ز سوز دل صدپاره ما
چلچراغی به سر تربت ما روشن نیست.
تأثیر ( از آنندراج ).
|| در بعضی رسایل به معنی نوعی از آتش بازی دیده شده. ( آنندراج ).

فرهنگ فارسی

نوعی چراغ بلوری که دارای چندین شاخه است
( اسم ) ۱ - نوعی جار یا قندیل بزرگ که شمعها یا چراغهای بسیار در آن باشد . ۲ - نوعی آتشبازی .
نخلی باشد از چوب یا نقره که چراغهای بسیار در آن می افروزند .

فرهنگ معین

(چِ چِ ) (اِمر. ) نوعی قندیل بزرگ که شمع ها یا چراغ های بسیار در آن جا شود.

فرهنگ عمید

نوعی چراغ بلوری بزرگ با آویزها و چراغ های بسیار.

دانشنامه آزاد فارسی

هفته نامۀ فرهنگی، هنری، اجتماعی، سینمایی و طنز، چاپ تهران، به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی فریدون عموزادۀ خلیلی و به سردبیری بزرگمهر شرف الدین. نخستین شمارۀ آن در اوایل ۱۳۸۱ش منتشر شد. این نشریه با شعار «همراه با جوانان نسل سوم» منتشر شد. عموزاده چندین بار برای پاسخگویی به اتهاماتی مربوط به نشریه اش به دادگاه احضار و تبرئه و چندین بار نیز محکوم شد.

جدول کلمات

جار, ثریا

مترادف ها

chandelier (اسم)
شمع دان چند شاخه، لوستر، چلچراغ

فارسی به عربی

ثریا

پیشنهاد کاربران

«چلچراغ» ( به انگلیسی: Chandelier ) تک آهنگی از هنرمند اهل استرالیا سیا فارلر است که در سال ۲۰۱۴ میلادی منتشر شد.
این تک آهنگ در چارت های فرانسه، در رتبه اول و در چارت های والونیا، اسکاتلند، نروژ، دانمارک، فنلاند، استرالیا، سوئیس، نیوزلند، بریتانیا جزو ده ترانه اول قرار گرفت.
چلچراغ
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/چلچراغ_(ترانه)
هفته نامه چلچراغ از سال ۱۳۸۱ با محتوای فرهنگی، ورزشی، هنری، اجتماعی، ادبی، سینمایی و طنز شروع به کار کرد. مدیر مسؤول این نشریه فریدون عموزاده خلیلی است. مخاطبان این نشریه اغلب جوانان هستند.
هیئت نظارت بر مطبوعات، اول آذر ۱۳۸۹، نشریه چلچراغ را به دلیل آنچه این هیئت «انتشار مطالب خلاف عفت عمومی و اصرار بر تخلفات» خواند، مشمول بند ۲ قانون مطبوعات و توقیف کرد. این هیئت ابلاغ سومین اخطاریه کتبی مبنی بر درج مطالب توهین آمیز را علت توقیف این نشریه عنوان کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

این نشریه، روز سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۸۹ ( ۴ ژانویه ۲۰۱۱ ) ، به حکم مسعود امرایی فرد، رئیس شعبه ۲۹ دادگاه حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی رفع توقیف شد و از شنبه ۱۸ دی ۱۳۸۹ به پیشخوان مطبوعات ایران بازگشت.
از این نشریه نویسنده های به نام و مطرحی به مطبوعات و تلویزیون ایران معرفی شدند. نمونه آن ها امیر مهدی ژوله نویسنده طنزپرداز مجله چلچراغ است که به تیم نویسندگان برنامه های طنز مهران مدیری راه یافت. همین طور محمد صفاجویی که او نیز نویسنده کارهایی از مهران مدیری از جمله دورهمی بوده است. .
این مجله دارای بخش های طنز و کاریکاتور گوناگون است. از همکاران سابق این بخش می توان به بزرگمهر حسین پور، توکا نیستانی و مانی قشقائی اشاره کرد.
پوریا عالمی نیز از نویسندگانی بود که در برهه ای به این مجله پیوست و ستون طنز آسانسورچی را نوشت که دلیل توقیف چلچراغ را یکی از مطالب مربوط به آسانسورچی با موضوع ایران خانوم در آسانسور می دانستند.
تعدادی از نویسندگان سابق این مجله پس از سال ها همکاری به رسانه های خارج از کشور پیوستند. از این دسته می توان به بزرگمهر شرف الدین اشاره کرد که مدت ها در بی بی سی فارسی مشغول بود و پس از آن به خبرگزاری رویترز پیوست.
نیما اکبرپور نویسنده فناوری و معاون سردبیر چلچراغ نیز پس از هفت سال همکاری به بی بی سی فارسی پیوست و مجری برنامه ای با موضوع فناوری به نام کلیک شد.
کاوه مشکات و علیرضا میراسدالله هم پس از ترک ایران در بی بی سی فارسی مشغول شدند. علیرضا میراسدالله پس از آن به تلویزیون ایران اینترنشنال ملحق شد.
نیوشا سارمی مجری ایران اینترنشنال نیز در این مجله به خبرنگاری پرداخته است.
همچنین از جمع طنزنویسان چلچراغ، جلال سعیدی که صفحه انشای او از محبوب ترین صفحات چلچراغ بود، به عنوان نویسنده برنامه رادیویی رادیو پس فردا در رادیو فردا مطرح است. وی این برنامه را به همراه فرشید منافی در خرداد ۱۳۸۹ پایه گذاری کرد.

چلچراغ
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/چلچراغ_(هفته‌نامه)
چلچراغت باشه = کنایه از :
کلاهتو بنداز بالا
جار. ثریا
چهل چراغ، نوعی قندیل بزرگ که چراغ ها یا شمع های فراوان در آن قرار می دهند.
چراغ های بزرگ

بپرس