چلو گوشت سیریزی، یک غذای کاملاً مجلسی است که میزان زعفران بکار رفته و دیگر ادویه ها آن را از چلو گوشت معمولی متمایز می سازد. نحوه تهیه برای شش نفر ( ( چون جمعیت خانواده من شش نفره است. ) ) :
دو عدد پیاز درشت ، پس از پوست کردن به صورت نگینی خرد و در ماهیتابه بزرگ یا قابلمه مناسب که از قبل در آن روغن داغ شده است، ریخته و پس از تفت، در آن ظرف یک قاشق زرد چوبه ( ( بستگی به کیفیت زردچوبه دارد. ) ) پاشید و به هم زده و زان پس، گوست خورد شده ( ( لقمه ای ) ) که در زعفران خوابانده شده را به آن ظرف ( ( قابلمه ) ) افزوده و سه یا چهار قاشق رب گوجه نیز دورن قابلمه ریخته و به هم زده تا کاملا با حرارت کم به همراه پیاز سرخ شود، پس از اتمام این مرحله، ده لیوان آب به ظرف اضافه و در همین هنگام مقداری فلفل درون آب قابلمه ریخته و به هم می زنیم تا فلفل در درون آب کاملاً مخلوط شود، شعله را زیاد کرده تا آب جوش بیاید، در این زمان چند حبه سیر ( ( سه عدد ) ) ، سه عدد برگ بو ، دو عدد چوب دارچین و مقداری نمک نیز به این آب در حال جوش درون قابلمه افزوده می گردد. و سپس از میزان شعله کاسته شده تا با حرارت کم گوشت کاملاً پخته شود. سه ساعت بعد، که آب ظرف تقلیل و غلیظ گردیده، سیر ، برگ بو یا هر چیز زخمت و زبر را هز قابلمه جدا کرده و محتوا که همان چلو گوشت سیریزی است، آماده افزودن به سفره دارای زعفران می باشد.
... [مشاهده متن کامل]
مواد لازم:
برگ بو سه عدد سیر سه حبه ( ( سه عدد ) )
زعفران سه گرم فلفل، نمک و دیگر ادویجات
زردچوبه یک قاشق رب گوجه چهار قاشق
گوشت گردن بدون استخوان ( گاو یا گوسفند: ۷۰۰ گرم
چوب دارچین دو عدد پیاز بزرگ دو عدد
برنج ۷۰۰ گرم روغن ده قاشق
دو عدد پیاز درشت ، پس از پوست کردن به صورت نگینی خرد و در ماهیتابه بزرگ یا قابلمه مناسب که از قبل در آن روغن داغ شده است، ریخته و پس از تفت، در آن ظرف یک قاشق زرد چوبه ( ( بستگی به کیفیت زردچوبه دارد. ) ) پاشید و به هم زده و زان پس، گوست خورد شده ( ( لقمه ای ) ) که در زعفران خوابانده شده را به آن ظرف ( ( قابلمه ) ) افزوده و سه یا چهار قاشق رب گوجه نیز دورن قابلمه ریخته و به هم زده تا کاملا با حرارت کم به همراه پیاز سرخ شود، پس از اتمام این مرحله، ده لیوان آب به ظرف اضافه و در همین هنگام مقداری فلفل درون آب قابلمه ریخته و به هم می زنیم تا فلفل در درون آب کاملاً مخلوط شود، شعله را زیاد کرده تا آب جوش بیاید، در این زمان چند حبه سیر ( ( سه عدد ) ) ، سه عدد برگ بو ، دو عدد چوب دارچین و مقداری نمک نیز به این آب در حال جوش درون قابلمه افزوده می گردد. و سپس از میزان شعله کاسته شده تا با حرارت کم گوشت کاملاً پخته شود. سه ساعت بعد، که آب ظرف تقلیل و غلیظ گردیده، سیر ، برگ بو یا هر چیز زخمت و زبر را هز قابلمه جدا کرده و محتوا که همان چلو گوشت سیریزی است، آماده افزودن به سفره دارای زعفران می باشد.
... [مشاهده متن کامل]
مواد لازم:
برگ بو سه عدد سیر سه حبه ( ( سه عدد ) )
زعفران سه گرم فلفل، نمک و دیگر ادویجات
زردچوبه یک قاشق رب گوجه چهار قاشق
گوشت گردن بدون استخوان ( گاو یا گوسفند: ۷۰۰ گرم
چوب دارچین دو عدد پیاز بزرگ دو عدد
برنج ۷۰۰ گرم روغن ده قاشق