چقرتمه نام یکی دیگر از پنج غذای مهم ساهان قاجاری است که در کتاب آشپزی نادرمیرزا آمده است، نگارش این کتاب در سال 1292 آغاز و در سال 1301 به پایان رسیده است.
چقرتمه:�: . . . و آنچنان باشد که مرغان نمکسود را به آب پزند. پس، استخوان های آن گیرند و گوشت ها پاره باید نمود، . . . پس روغن را نیک بتابند و خایه ماکیان بر آن شکنند. چون اندکی خود را گیرد بر هم زنند تا خایه پاره ها خرد شود. پس گوشت ها ریزند و برهم زنند که گوشت با خایه ماکیان اندکی سرخ و ریخته نیز شود. داروها و زعفران افشانند و نمکسود و پلپل به اندازه. خورش بس نیکوست بویژه در راه ها و آسان است پختن آن و زود به دست آید. اگر خواهند آب لیمو یا آبغوره چاشنی دهند.
... [مشاهده متن کامل]
چقرتمه:�: . . . و آنچنان باشد که مرغان نمکسود را به آب پزند. پس، استخوان های آن گیرند و گوشت ها پاره باید نمود، . . . پس روغن را نیک بتابند و خایه ماکیان بر آن شکنند. چون اندکی خود را گیرد بر هم زنند تا خایه پاره ها خرد شود. پس گوشت ها ریزند و برهم زنند که گوشت با خایه ماکیان اندکی سرخ و ریخته نیز شود. داروها و زعفران افشانند و نمکسود و پلپل به اندازه. خورش بس نیکوست بویژه در راه ها و آسان است پختن آن و زود به دست آید. اگر خواهند آب لیمو یا آبغوره چاشنی دهند.
... [مشاهده متن کامل]