چغرمه

گویش مازنی

/choghorme/ & بسیار کثیف - سفت و سخت

پیشنهاد کاربران

بنده چنین واژه چغرماق و چیغیر در کتاب دیوان لغات الترک ندیدم نبود و نخواهد بود
یه صفحه همین طور قرار می دهم صفحه ۵۷۲
چغرمهچغرمهچغرمهچغرمه
منبع. عکس فرهنگ پاشنگ
منبع. عکس فرهنگ ریشه های هندواروپایی زبان فارسی
واژه ی چغرمه از ریشه ی سه واژه ی چه و غر و مه فارسی هست خود واژه ی غر از ریشه ی واژه ی غریدن فارسی هست.
لینک کتاب فرهنگ واژه های اوستا
...
[مشاهده متن کامل]

قرار می می دهم چون واژه درش دوستان می تواند بررسی کنید و ببینید
زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود.
• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴
• تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴
• حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است )
• فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵
• غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶
• فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹

چغرمهچغرمهچغرمهچغرمهچغرمهچغرمه
منابع• https://archive.org/details/1_20221023_20221023_1515
چغرمه واژه ای تورکی است که از کارواژه چغرماق به چم پختن خوراکی با آب کم گرفته شده که ریشه آن چیغیر بوده هنگامیکه پسوند مه بدان افزوده می شود به ریخت چغرمه و به چم خوراکی گوشت ومرغی در می آید که مابین سرخ کردن و آب پز کردن است دیوان الغات تورک و واژه نامه شاهمرسی
غذایی درست شده از گوشت خالص بدون استخوان و پیه دنبه یعنی نصف پیه ونصف دنبه . شخصی که این غذای بسیار چرب ومقوی را می خورد باید تا ۲۴ ساعت چیز دیگری غیر از چای یا آب نخورد تا غذا کامل جذب بدن شود
در لری بویراحمدی
چَغُرمَه یا قَبُرمَه
به معنای: قرمه ، سرخ کردن گوشت
یک غذای سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد و بسیار لذیذ
نوعی کشک تخت با گیاه معطر