چریک اسطوره ای

پیشنهاد کاربران

چریک اسطوره ای یا چریک قهرمان ( اسپانیایی: Guerrillero Heroico ) نماد فرهنگی و عکس انقلابی مارکسیست چه گوارا است که توسط آلبرتو کوردا گرفته شده است. این عکس در ۵ مارس ۱۹۶۰ در هاوانا، کوبا در مراسمی که برای یادبود قربانیان انفجار کوبره برگزار شده بود، گرفته شد. تا پایان سال ۱۹۶۰ این عکس رهبر جنجالی به عنوان یک نماد فرهنگی شد. کوردا گفته است در لحظه گرفتن این عکس او محو حالت چهره چه گوارا شده بود که «عدم تحمل مطلق» به همراه خشم و درد را نشان می داد. در سال های بعد کوردا گفت که این عکس شخصیت قاطع «چه» را نشان می داد. زمانی که این عکس گرفته شد، گوارا ۳۱ سال داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

با تأکید بر طبیعت همه گیر و ملتمسانه عکس، انستیتو کالج هنر مریلند عکس را سمبل قرن بیستم و مشهورترین عکس جهان نامید. نسخه های آن تقریباً در هر سطح قابل تصوری اعم از نقاشی، چاپ، دیجیتالی، گلدوزی شده، خال کوبی، ابریشم کاری، مجسمه یا ترسیم شده است. تا آنجا که موزه ویکتوریا و آلبرت می گوید این عکس بیشتر از هر تصویر یا عکسی در جهان بازتکثیر شده است. جاناتان گرین مدیر موزه عکس کالیفرنیا احتمال می دهد «عکس کوردا راهش را در هر زبانی در جهان باز کرده است. این عکس یک سمبل عددی - آلفا، یک هیروگلیف و یک سمبل شده است. در هر زمانی که تعارضی وجود دارد، این عکس مرموزانه پدیدار می شود. هیچ چیز دیگری در تاریخ نیست که به این شیوه عمل کند».
تاریخ و تأثیر جهانی معاصر از تصویر، مبنایی برای فیلم مستند سال ۲۰۰۸ چه ولوسیون به کارگردانی تریشیا زیف و همچنین برای سال ۲۰۰۹ کتاب پس از مرگ چه، اسطوره یک تصویر نوشته مایکل کیسی است.
در ۴ مارس ۱۹۶۰ قایق باری فرانسوی لاکوبر به طور مشکوکی در بندر هاوانا منفجر شد و حدود ۱۰۰ نفر کشته و صدها نفر دیگر مجروح شدند. با شنیدن صدای انفجار گوارا به سمت بندرگاه و کشتی سوخته دوید و با عصبانیت از میان آنهایی که از احتمال یک انفجار دوم و برای سلامت او مانعش می شدند، راه خود را باز کرد.
روز بعد ۵ مارس، رئیس جمهور فیدل کاسترو سی آی ا آمریکا را مقصر دانست و خواهان یک مراسم یادبود و تظاهرات عمومی در گورستان کولون هاوانا برای بزرگداشت قربانیان شد. در ان زمان گوارا وزیر صنعت در دولت جدید و کوردا عکاس رسمی کاسترو بود. پس از یک راهپیمایی تشییع جنازه در بلوار ساحلی مالسون، فیدل کاسترو، بر روی تریبون در نبش خیابانهای ۲۳ و ۱۲ گفتاری در مدح کشته شدگان ایراد کرد. کاسترو در نطقی آتشین برای اولین بار از کلماتی همچون «پارتیا ا موئرته» - وطن یا مرگ ـ استفاده کرد. در این بین در ساعت ۱۱:۲۰ دقیقه صبح گوارا نیز برای لحظاتی پدیدار شد. قبل از دوباره ناپدید شدنش کوردا توانست، از یک فاصله نسبتاً ۱۰ متری، دو عکس از او بگیرد. کوردا فوری متوجه شد که عکس گرفته شده برای پرتره مناسب است. بعدها کوردا دربارهٔ این عکس گفت، «آنرا بخاطر می آورم گویا که همین امروز بود که او را در زاویه دوربینم دیدم. من هنوز مبهوت آن لحظه هستم و این موضوع مرا با قدرت تکان می دهد».

چریک اسطوره ایچریک اسطوره ایچریک اسطوره ایچریک اسطوره ای
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/چریک_اسطوره‌ای

بپرس