پیکار خشونت امیز تاتنهام

پیشنهاد کاربران

پیکار خشونت آمیز تاتنهام ( انگلیسی: Tottenham Outrage ) یک دستبرد مسلحانه در ۲۳ ژانویهٔ ۱۹۰۹ در ناحیهٔ تاتنهام لندن شمالی بود که منجر به تعقیب وگریزی در طولِ شش مایل ( ۱۰ کیلومتر ) و درگیری ۲ ساعتهٔ نیروهای پلیس و گروهی از تبهکاران گردید و طی آن ۴۰۰ فشنگ از سوی دزدان شلیک شد. تبهکاران به دنبال دزدیدن دستمزد کارگران «کارخانه لاستیک سازی شنورمان» بودند که با طرح ریزی «پل هلفلد» و «یاکوب لپیدوس» که از یهودیان مهاجر لتونی بودند، صورت پذیرفت. از میان ۲۳ مورد تلفات این درگیری، ۲ نفر کشته شدند و چندین نفر دیگر دچار جراحات جدی شدند که ۷ پلیس نیز در میان آنها بود. دو تبهکار یادشده در پایان این تعقیب وگزیر، خودکشی کردند.
...
[مشاهده متن کامل]

«پل هلفلد» ( ۲۱ ساله ) و «یاکوب لپیدوس» ( ۲۵ ساله ) از اعضای «حزب سوسیالیست لتونی» بودند که کارشان قاچاق دست نوشته ها و ادبیات انقلابی به امپراتوری روسیه بودند. این دو، مدتی در سال ۱۹۰۷ در پاریس با برادرِ «یاکوب» که او هم «پل» نام داشت، زندگی می کردند که روزنامهٔ تایمز از او، به عنوان «عضوی از یک خانوادهٔ انقلابی بدنام روسیه» یاد کرده بود. این برادر، در همان سال در اثر انفجار زودهنگام و ناخواستهٔ بمبی که برای ترور رئیس جمهور فرانسه آرمان فالیر ساخته بود، کشته شد. این دو سپس از فرانسه گریخته و یک سال در اسکاتلند ماندند و سپس به تاتنهام در شمال لندن آمدند و در آنجا به عضویت یک گروه کوچک آشوبگران لتونی درآمدند. کمی پیش از این دستبرد، «یاکوب لپیدوس» کارگر یک «کارخانهٔ مبلمان» بود و «پل هلفلد» در «کارخانه لاستیک سازی شنورمان» کار می کرد. هلفلد حاضر نشده بود در هنگام استخدام، نامش را به کارفرما بگوید و به همین سبب در برگه های ساعات کاری، نامش را به صورت «فیل» ( به سبب جثهٔ بزرگش ) ثبت کرده اند. این کارخانهٔ لاستیک سازی درست در مقابل «پاسگاه پلیس تاتنهام» واقع شده بود که زیر نظر «ادارهٔ پلیس متروپولیتن» لندن اداره می شد.
دلیری نیروهای پلیس در مواجهه با این رویداد، سبب پایه گذاری نشان پلیس پادشاهی شد که به برخی از افسران پلیس درگیر اهدا گردید. یک مراسم مشترک تشییع جنازه برای پاسبان «ویلیام تایلر» و یک کودک بی گناه ۱۰ ساله به نام «رالف جاسلین» که در جریان تیراندازی ها کشته شه بود، برگزار گردید و حدود نیم میلیون نفر ( از جمله ۲۰۰۰ نیروهی پلیس ) در آن شرکت کردند. این رویداد مهم، موجب برانگیخته شدن احساسات ناخوش ضدِ مهاجران در لندن شد و بیشتر پوشش مطبوعات آن دوران، ماهیتی یهودستیزانه پیدا کرد. این رویداد همچنین سبب گردید احساس انزجار عمومی پس از واقعهٔ تبهکارانهٔ دیگری توسط مهاجران لتونیایی در دسامبر ۱۹۱۰ که به محاصره خیابان سیدنی انجامید، اوج بگیرد.

پیکار خشونت امیز تاتنهامپیکار خشونت امیز تاتنهامپیکار خشونت امیز تاتنهامپیکار خشونت امیز تاتنهامپیکار خشونت امیز تاتنهامپیکار خشونت امیز تاتنهام
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پیکار_خشونت‌آمیز_تاتنهام