پیچاق قیمه از جمله خورشت های مشهور استان اردبیل در ایام محرم و ماه رمضان است. این غذا که به خورشت بادام آذری هم مشهور است معمولا با برنج سرو می شود و جز غذاهای مشهور و محبوب اردبیل محسوب می گردد
• مواد لازم برای ۸ نفر گوشت گوسفندی راسته یا قلوه گاه: ۷۰۰ گرم پیاز: ۴ عدد متوسط خلال بادام: ۱/۳ پیمانه زعفران دم کرده غلیظ: ۵ قاشق غذاخوری تخم مرغ: ۸ عدد ( به تعداد نفرات ) کره: ۶۰ گرم ادویه خورشی: به میزان دلخواه ترکیب ادویه خورشی شامل پودر کاری، دارچین، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و هل ساییده شده است. نمک: به میزان دلخواه آب جوش: ۳ لیوان این مقدار مواد برای ۸ نفر است. اگر قصد تهیه این غذا برای نفرات بیشتر را برای مراسم مهمانی یا نذری را دارید مقدار مواد را به نسبت چند برابر کنید.
... [مشاهده متن کامل]
• برای درست کردن خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل ابتدا خلال بادام را به مدت دو یا سه ساعت در آب یا در صورت دلخواه گلاب خیس کنید. گوشت را به صورت قیمه ای یا همان تکه های خورشتی خرد کنید. پیازها را خلالی و نازک خرد کنید و در کره یا روغن حیوانی ( اگر طعم کره و روغن حیوانی را دوست ندارید روغن مایع استفاده کنید ) تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. حالا تکه های گوشت را اضافه کنید. کمی تفت دهید. ادویه خورشتی را هم اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. نمک را آخر سر اضافه کنید تا گوشت سفت نشود و زود پخته شود. سپس دو یا سه لیوان آب جوش ( به حدی که آب روی گوشت ها را بپوشاند ) روی گوشت بریزید و صبر کنید تا روی شعله ملایم گاز پخته شوند. در این فاصله خلال بادام ها را در کره کمی تفت دهید. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خلال بادام و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد و کم آب شود. وقتی خورش پخت نمک آن را اندازه کنید. در پایان پخت خورش تخم مرغ ها را یکی یکی روی خورش بشکنید و در خورش را بگذارید تا خودشان را خوب بگیرند ( اگر این روش را نمی پسندید کمی قبل از سرو خورش تخم مرغ ها را جداگانه نیمرو کنید و سپس روی خورش برای هر نفر یک عدد تخم مرغ نیمرو بگذارید ) . در پایان روی خورش را با پیاز داغ خلالی سرخ شده مجلسی ( اختیاری ) تزیین و روی تخم مرغ ها را با مقداری زعفران دم کرده تزیین کنید. خورش قیمه پیچاق را با برنج زعفرانی سرو کنید. موقع سرو خورش باید برای هر نفر یک تخم مرغ روی خورش کنار بگذارید.
• مواد لازم برای ۸ نفر گوشت گوسفندی راسته یا قلوه گاه: ۷۰۰ گرم پیاز: ۴ عدد متوسط خلال بادام: ۱/۳ پیمانه زعفران دم کرده غلیظ: ۵ قاشق غذاخوری تخم مرغ: ۸ عدد ( به تعداد نفرات ) کره: ۶۰ گرم ادویه خورشی: به میزان دلخواه ترکیب ادویه خورشی شامل پودر کاری، دارچین، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و هل ساییده شده است. نمک: به میزان دلخواه آب جوش: ۳ لیوان این مقدار مواد برای ۸ نفر است. اگر قصد تهیه این غذا برای نفرات بیشتر را برای مراسم مهمانی یا نذری را دارید مقدار مواد را به نسبت چند برابر کنید.
... [مشاهده متن کامل]
• برای درست کردن خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل ابتدا خلال بادام را به مدت دو یا سه ساعت در آب یا در صورت دلخواه گلاب خیس کنید. گوشت را به صورت قیمه ای یا همان تکه های خورشتی خرد کنید. پیازها را خلالی و نازک خرد کنید و در کره یا روغن حیوانی ( اگر طعم کره و روغن حیوانی را دوست ندارید روغن مایع استفاده کنید ) تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. حالا تکه های گوشت را اضافه کنید. کمی تفت دهید. ادویه خورشتی را هم اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. نمک را آخر سر اضافه کنید تا گوشت سفت نشود و زود پخته شود. سپس دو یا سه لیوان آب جوش ( به حدی که آب روی گوشت ها را بپوشاند ) روی گوشت بریزید و صبر کنید تا روی شعله ملایم گاز پخته شوند. در این فاصله خلال بادام ها را در کره کمی تفت دهید. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خلال بادام و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد و کم آب شود. وقتی خورش پخت نمک آن را اندازه کنید. در پایان پخت خورش تخم مرغ ها را یکی یکی روی خورش بشکنید و در خورش را بگذارید تا خودشان را خوب بگیرند ( اگر این روش را نمی پسندید کمی قبل از سرو خورش تخم مرغ ها را جداگانه نیمرو کنید و سپس روی خورش برای هر نفر یک عدد تخم مرغ نیمرو بگذارید ) . در پایان روی خورش را با پیاز داغ خلالی سرخ شده مجلسی ( اختیاری ) تزیین و روی تخم مرغ ها را با مقداری زعفران دم کرده تزیین کنید. خورش قیمه پیچاق را با برنج زعفرانی سرو کنید. موقع سرو خورش باید برای هر نفر یک تخم مرغ روی خورش کنار بگذارید.