پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا

پیشنهاد کاربران

درخواست رسمی ترکیه برای پیوستن به جامعهٔ اروپا ( نهادی که بعدها به اتحادیهٔ اروپا تبدیل شد ) در ۱۴ آوریل ۱۹۸۷ ارائه شد. ترکیه از ۱۲ دسامبر ۱۹۹۹ به طور رسمی به عنوان کاندید عضویت در اتحادیه شناخته شد. مذاکرات برای الحاق ترکیه از ۳ اکتبر ۲۰۰۵ آغاز شد و به نظر می رسید روند عضویت کامل ترکیه، یک دورهٔ ۱۰ ساله به طول بینجامد اما اکنون در بهترین شرایط و نگاهی خوشبینانه عضویت ترکیه در اتحادیهٔ اروپا تا سال ۲۰۱۸ به تعویق افتاده است ( سال ۲۰۲۳ هنوز این اتفاق نیفتاده است ) که بخشی از آن به دلیل مداخله در روند دموکراسی و بخش دیگر آن به دلیل تأخیر حزب عدالت و توسعه در روند اصلاحات مورد نظر اتحادیهٔ اروپا باز می گردد.
...
[مشاهده متن کامل]

مهم ترین موضوعات مورد نظر اتحادیه اروپا عبارت اند از:
• مادهٔ ۳۰۱ قانون کیفری ترکیه که بر اساس آن توهین کنندگان به ملت و اقوام ترک و دولت ترکیه از شش ماه تا دو سال به زندان محکوم می شوند. و برداشت های متفاوت از آن اندیشمندان بسیاری را در ترکیه دادگاهی کرده است.
• مسئلهٔ قبرس و بستن بنادر ترکیه به روی قبرسی های یونان.
• مسئلهٔ نسل کشی ارمنی ها در سال ۱۹۱۵.
• مسئلهٔ حقوق اقلیت ها ( به خصوص کردهای این کشور، که بزرگ ترین اقلیت ترکیه محسوب می شوند و در حدود یک - پنجم تا یک - چهارم جمعیت ترکیه را تشکیل می دهند ) .
• ساختارهای زیربنایی دموکراسی
همچنین مخالفت های کشورهای مهم اروپایی، به خصوص فرانسه و آلمان بر چالش پیش روی ترکیه در پیوستن به اتحادیهٔ اروپا افزوده است؛ برای مثال نیکلا سارکوزی در نخستین اظهار نظرش پس از پیروزی در انتخابات گفت: «نمی توانم تصور کنم که مرزهای اتحادیهٔ اروپا به کشورهای چون ایران، سوریه و عراق منتهی شود. »
در مقابل مخالفت های آلمان و فرانسه، برخی کشورهای اروپایی؛ کشورهایی مانند انگلیس، اسپانیا، ایتالیا، لهستان و ایالات متحدهٔ آمریکا یکی از پشتیبان ترین کشورها برای ورود ترکیه به اتحادیهٔ اروپا است، چه در دورهٔ رئیس جمهور آمریکا جورج دبلیو بوش و چه در دوران باراک اوباما. در مورد فرانسه، رئیس جمهور پیشین ژاک شیراک موضع مساعدی در مورد ورود ترکیه به اتحادیهٔ اروپا داشت.

پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پیوستن_ترکیه_به_اتحادیه_اروپا

بپرس