پیوس دوازدهم

دانشنامه آزاد فارسی

پیوس دوازدهم. پیوس (پاپ ۱۲) دوازدهم (۱۸۷۶ـ۱۹۵۸)(Pius XII)
(نام اصلی: ائوجنیو پاچلّی) پاپ ایتالیایی (۱۹۳۹ـ۱۹۵۸). در ۱۹۲۹ کاردینال شد و در ۱۹۳۰ در واتیکان به وزارت رسید. در دورۀ پاپی بیشترین وقت خود را صرف امور بین المللی کرد. او در عقاید و سیاست محافظه کار بود و مدرنیسم را محکوم می کرد. در ۱۹۵۰ اعتقاد به عروج جسمانی مریم عذرا را اعلام کرد و در ۱۹۵۱ بر این عقیده (که مخالفان بسیار داشت) پای فشرد که برای نجات جان مادر نباید جنین را از بین برد. به سبب سکوتش در برابر جنایت های آلمان ها در جنگ جهانی دوم، بر او خرده گرفتند و همچنین متهم به تبانی با نازی ها شد.

پیشنهاد کاربران

پیوس دوازدهم ( به انگلیسی: Pius XII ) ( زاده ۲ مارس ۱۸۷۶ – درگذشته ۹ اکتبر ۱۹۵۸ ) پاپ کلیسای کاتولیک از ۱۹۳۹ تا ۱۹۵۸ میلادی بود.
یوجین پاچلی در رشته فلسفه اخلاق و الهیات مسیحی درس خواند و در سال ۱۹۰۱ وارد واتیکان شد. در سال ۱۹۱۷ یوجین پاچلی با سمت کاردینال و سفیر واتیکان در آلمان وارد امپراتوری آلمان شد و تا سال ۱۹۲۹ در آنجا زندگی کرد. سپس از از سال ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۹ وزیر امور خارجه واتیکان بود. پس از آن که آدولف هیتلر در سال ۱۹۳۳ قدرت را در دست گرفت وی که در آن زمان کاردینال بود با نماینده هیتلر ملاقات کرد و با او توافق کرد که آنان در انجام کارهای مذهبی خود آزاد باشند. به شرطی که قانون جدایی دین از سیاست را رعایت کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

در سال ۱۹۳۹ و با مرگ پیوس یازدهم، کاردینال یوجین پاچلی به عنوان پاپ برگزیده شد. این در حالی بود که سخت گیری علیه یهودیان آغاز شده بود. در همان دوران کلیسای کاتولیک برای نزدیک ۳۰۰۰ یهودی اروپایی روادیدی ورود به برزیل را صادر کرد؛ به شرط آن که آن ها غسل تعمید داده شده و مسیحی شوند. نزدیک دو سوم از این گروه پس از ورود به برزیل دوباره به آئین یهودی بازگشتند و این رویداد، جنجال فراوانی بر پا کرد.
در بهار سال ۱۹۴۰ ربی اسحق هرزوق؛ خاخام اعظم یهودیان فلسطین در نامه ای از پاپ پیوس خواست تا به پشتیبانی از یهودیان اسپانیا که به آلمان بازگردانده می شدند بپردازد. اما پاپ با استدلال این که در امور سیاسی دخالت نمی کند سکوت کرد. ربی اسحق چندبار دیگر درخواست خود را تکرار کرد اما هیچ پاسخی از واتیکان دریافت نکرد. پاپ همچنان در برابر درخواست سفیر ویژه آمریکا در سال ۱۹۴۱ دربارهٔ محکوم کردن قساوت و بی رحمی آلمان نازی موضعی مشابه گرفت که «بیطرفی ما اقتضا می کند که سکوت کنیم».
در سال ۱۹۴۱ در پاسخ به پرسش مارشال فرانسوی که از او دربارهٔ قوانین ضد یهود پرسیده بود گفت: نژادپرستی در کل محکوم است اما ما از قوانین سرپیچی نمی کنیم و آن را مطرود نمی شماریم.
در اوت ۱۹۴۲ زمانی که بیش از ۲۰۰ هزار یهودی اوکراینی کشته شدند اسقف اعظم اوکراین نامه ای به پاپ پیوس نوشت و از او خواست که رژیم آلمان را محکوم کند. پاپ در پاسخ به او آیاتی از انجیل را نوشت و او را به صبر بر مصائب همراه با شکیبایی و طمانینه دعوت کرد. گروه ها و شخصیت های بسیاری از پاپ خواستند که خشونت نازی ها را محکوم کند اما او همچنان خودداری می کرد. تا آن که در دسامبر ۱۹۴۲ در بیانیه ای، به طور کلی خشونت و افراطی گری را نفی کرد.

پیوس دوازدهمپیوس دوازدهمپیوس دوازدهمپیوس دوازدهمپیوس دوازدهم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پیوس_دوازدهم

بپرس