پیمان لوکارنو

دانشنامه عمومی

پیمان لوکارنو ( به انگلیسی: Locarno Treaties ) نام مجموعه ای از عهدنامه ها بود که پس از جنگ جهانی اول میان متفقین و آلمان در تاریخ ۳ دسامبر ۱۹۲۵ در لندن به امضا رسید. به موجب این پیمان آلمان به خانواده دولت های اروپایی پیوست و مرزهای غربی خود با فرانسه و بلژیک را به رسمیت شناخت و از اراضی خود که به لهستان داده شده بود صرفنظر کرد. در ماده دوم قرارداد ذکر شده بود که اگر آلمان به منطقه غیرنظامی حمله کند باید به طور یکپارچه در برابرش ایستاد.
فرانسه نیز که سعی کرده بود به بهانه به تعویق افتادن پرداخت غرامات جنگی آلمان مندرج در قرارداد ورسای، منطقه رنانی را به خاک خود ملحق سازد، این منطقه را طبق پیمان تخلیه کرد. این پیمان پیرو مذاکراتی بود که بین دولت های آلمان، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، بلژیک و هلند در کنار دریاچه لوکارنو در کشور سوئیس در اکتبر ۱۹۲۵ صورت گرفته بود. به دنبال امضای این قراردادها رابطه بین فرانسه و آلمان به شکل قابل ملاحظه ای بهبود یافت و آلمان در ۱۹۲۶ به جامعه ملل پیوست.
عکس پیمان لوکارنو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پیمان لوکارنو (Locarno, Pact of)
مجموعۀ اسناد یا عهدنامه های سیاسی. در ۱۶ اکتبر ۱۹۲۵ در لوکارنو، واقع در سوئیس، به امضای اولیه رسید و در اول دسامبر ۱۹۲۵ در لندن رسماً امضا شد. این پیمان مسئلۀ امنیت فرانسه را حل کرد و امضاکنندگان پیمان (بریتانیا، فرانسه، بلژیک، ایتالیا، و آلمان) مرزهای موجود آلمان با فرانسه و بلژیک را تضمین کردند. درپی امضای این پیمان، آلمان به عضویت جامعۀ ملل پذیرفته شد. اوستین چیمبرلین، وزیر امور خارجۀ بریتانیا، طراح اصلی پیمان لوکارنو بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس