پیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهران

پیشنهاد کاربران

پیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهران ۱۳۵۷–۱۳۲۴ نخستین دوره تاریخ باشگاه فوتبال استقلال تهران است. این باشگاه توانست در این دوران قهرمانی آسیا را به دست آورد. این باشگاه در این دوران توانست ۲ بار قهرمان لیگ فوتبال ایران و ۱ بار قهرمان جام حذفی ایران شود و مقام های متعددی در جام باشگاه های تهران و جام حذفی تهران به دست آورد. این دوره با تأسیس باشگاه با نام «دوچرخه سواران» شروع می شود و با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ پایان می پذیرد. این باشگاه در سال ۱۳۲۸ به «تاج» تغییر نام داد و فعالیت آن تا پایان این دوران با همین نام ادامه یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

در سال های پایانی جنگ جهانی دوم جمعی از ورزشکاران دوچرخه سواری برای سامان دهی امور مربوط به این رشتهٔ ورزشی در تهران گرد هم آمده و یک تشکل صنفی را پایه گذاری نمودند. این کانون دوچرخه سواری به تدریج ساختار باشگاهی پیدا کرد و در ۴ مهر ۱۳۲۴ با نام «کلوب دوچرخه سواران» در خیابان فردوسی تهران اعلام موجودیت نمود. پرویز خسروانی از جملهٔ این بنیان گذاران باشگاه بود و در سال های بعد با در اختیار گرفتن امتیاز باشگاه نقش پررنگی در رشد و توسعه آن ایفا نمود. در ۴ سال نخست حیات دوچرخه سواران دامنهٔ فعالیت های باشگاه گسترش پیدا کرد و در رشته های گوناگون ورزشی صاحب تیم شد و فوتبال که در سال های میانی دهه ۱۳۲۰ کم کم در میان جوانان ایران و تهران به عنوان رشته ورزشی مدرنی دارای جایگاه خاصی می شد نیز یکی از این رشته ها بود. هستهٔ نخست تیم فوتبال دوچرخه سواران با ادغام تیم نادر به سرپرستی محمد جاودان و تیم شهاب به سرپرستی پرویز عمواوغلی شکل گرفت. با پیوستن علی دانایی فرد به دوچرخه سواران تیم فوتبال باشگاه تکامل یافت و آمادهٔ رقابت با باشگاه های دیگر تهران شد. این تیم از پاییز ۱۳۲۵ و در نخستین فصل حضورش در مسابقات قهرمانی باشگاه های تهران ۱۳۲۵ و جام حذفی تهران ۱۳۲۵ در مسابقات رسمی ایران شرکت کرد و تا زمستان ۱۳۲۸ با نام نخستین اش، دوچرخه سواران، در مسابقات باشگاهی تهران شرکت کرد. دوچرخه سواران در این مدت موفق به کسب یک عنوان قهرمانی در جام حذفی تهران ۲۷–۱۳۲۶ شد.
پرویز خسروانی که از نخستین مؤسسان این تیم بود در ۱۳۲۸ به تنهایی مالک کلوب دوچرخه سواران شد و این تیم از اواخر سال ۱۳۲۸ با تصمیم هیئت مدیره نامش را به تاج تغییر داد. گسترش علاقه مندی به فوتبال باعث شده بود تا تیم فوتبال این سازمان از تیم دوچرخه سواری اش بزرگ تر و محبوب تر باشد و به همین علت نیاز به تغییر نام حس می شد. تاج تا هنگام وقوع انقلاب ۱۳۵۷ ایران با همین نام به فعالیت ادامه داد. تیم تاج تا سال های پایانی دهه ۱۳۴۰ در مسابقات قهرمانی و حذفی تهران حاضر بود و جز دوره ای کوتاه در میانه دهه ۱۳۴۰ همواره از مدعیان اصلی قهرمانی نیز محسوب می شد. در ۱۳۴۷ پرویز خسروانی مالک تاج سازمان ورزشی و فرهنگی تاج را تأسیس کرد و تیم فوتبال تاج نیز به عنوان یکی از زیر مجموعه های این سازمان به فعالیت ادامه داد. از اواخر دهه ۱۳۴۰ و مشخصاً از ۱۳۴۹ و با تأسیس نخستین لیگ فوتبال تمام باشگاهی در ایران، دایره فعالیت های تاج گسترش یافت و این تیم در لیگ و جام حذفی ایران حاضر شد و در هر دوی این مسابقات موفق به کسب عنوان های قهرمانی شد. قهرمانی در آسیا نیز از دیگر افتخاراتی بود که تاج موفق به کسبش شد. سازمان تاج در زمان انقلاب ۱۳۵۷ تبدیل به تشکیلات گسترده ای شده بود و در سراسر ایران و در رشته های ورزشی مختلف زنان و مردان بیش از ۳۰۰ شعبه داشت و در ۱۵ رشته ورزشی دارای عنوان قهرمانی ایران و تهران بود.

پیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهرانپیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهرانپیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهرانپیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهرانپیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهرانپیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پیشینه_باشگاه_فوتبال_استقلال_تهران_(۱۳۵۷–۱۳۲۴)
این نوشتار به تاریخچه باشگاه فوتبال استقلال تهران می پردازد.
در ۴ مهر ۱۳۲۴، چند دوچرخه سوار جوان که سابقه قهرمانی در کشور را در کارنامه خود داشتند باشگاه دوچرخه سواران را در خیابان فردوسی تهران بنیان نهادند. زمینه سازی برای شکل گیری باشگاه از یک سال پیش از آن فراهم شده بود. در سال ۱۳۲۳ گروهی از دوچرخه سواران باسابقه که عناوین قهرمانی کشوری این رشته را در اختیار داشتند، بر آن شدند که با ایجاد کانونی برای گردهمایی های دوستانه، یک تشکل صنفی را پایه گذاری کنند. این مرکز، محل تصمیم گیری و سازماندهی امور مربوط به دوچرخه سواری بود. بیشتر این دوچرخه سواران نظامی و دانشجو بودند و نام دفتر مرکزی خود را کلوب دوچرخه سواران گذاشتند. در نهایت پنج نفر به نام های میرزایی ( نجار ) ، نواب ( دوچرخه ساز ) ، خشایی ( نگهبان بانک ) ، خسروانی ( افسر ) و جانان پور ( کارمند تربیت بدنی ) تیم دوچرخه سواری باشگاه را بنیان نهادند. از این تیم دوچرخه سواری، به عنوان هستهٔ اولیه و نقطهٔ آغاز حیات باشگاه استقلال یاد می شود. از میان این پنج نفر پرویز خسروانی، ستوان یکم وقت، بعدها نقش پررنگی در تاریخ این باشگاه ایفا کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

کلوب دوچرخه سواران که در ابتدا تنها در رشته دوچرخه سواری فعالیت می کرد، از سال ۱۳۲۴ وارد مرحله تازه ای شد و پس از مدتی در رشته های والیبال، بسکتبال، وزنه برداری، کشتی، پینگ پنگ، شنا و فوتبال نیز فعالیت خود را آغاز کرد. چند ماه پس از تأسیس باشگاه، به پیشنهاد پرویز عمواوغلی قرار شد که در کنار تیم دوچرخه سواری یک تیم فوتبال نیز در باشگاه تشکیل شود. در آن هنگام علی دانایی فرد در تهران تیم تور را بنیان نهاده بود و با آن تیم توانسته بود تیم نیرومند کارگر آبادان را شکست دهد. این موضوع باعث شد که او مورد توجه گردانندگان باشگاه دوچرخه سواران قرار بگیرد. پس از گفت وگوهایی، علی دانایی فرد به دوچرخه سواران آمد و قرار شد تیم تور نیز از آن پس با نام دوچرخه سواران در مسابقات شرکت کند. به این ترتیب باشگاه دوچرخه سواران به طور رسمی اعلام موجودیت کرد و نام این تیم در هیئت فوتبال تهران ثبت گردید. آن ها از ابتدا پیراهن آبی را برای خود برگزیدند. در همین دوره، چند تن از بازیکنان سرشناس تیم فوتبال نادر از جمله مهندس جاویدان نیز به تیم فوتبال دوچرخه سواران پیوستند. دوچرخه سواران به زودی یکی از تیم های نیرومند تهران شد که با تیم های بزرگ آن روز همچون دارایی، سرباز و شاهین رقابت می کرد.

پیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهرانپیشینه باشگاه فوتبال استقلال تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پیشینه_باشگاه_فوتبال_استقلال_تهران

بپرس