پیرون
لغت نامه دهخدا
پیرون. [ رُن ْ ] ( اِخ ) آلکسیس. شاعر فرانسوی ( 1689 - 1773 م. ). مولد دیژون. وی بسبب قطعات منظومی که برای نمایش ساخته معروف است و از میان قطعات مزبور جنون شعر یا شاعر را که آئینه زندگانی شخصی اوست شاهکار وی دانسته اند. پیرون با آنکه همیشه بفرهنگستان فرانسه ( آکادمی ) بچشم بی اعتنائی مینگریست بعضویت آن بی میل نبود و عاقبت نیز فرهنگستان او را بعضویت انتخاب کرد ولی شاه بسبب رنجشی که از وی داشت با این امر موافقت ننمود و شاعر از آرزوی خود محروم ماند. مشهور است که بدستور او بر روی قبرش نوشتند: اینجاست گور کسی که در دنیا چیزی نشد تا آنجا که بعضویت فرهنگستان هم نرسید. صاحب قاموس الاعلام ترکی آرد: پیرون یکی از شعرای فرانسه است. در سال 1689 در دیژون متولد شده و در سنه 1773 م. درگذشته است. تا سی سالگی در میهن خود مانده و چون حسن خط داشته از این ممر روز میگذارده و نسخ لازمه را استنساخ میکرده است ، سپس بپاریس رفته و بوکالت و شاعری پرداخته است. منظومه های مضحک ، هجویه ها و غزلیات فراوان دارد. وی بعضویت آکادمی انتخاب شده بود ولی چون بی اعتنائی و استهزا میکرد لذا تصدیقش نکردند، پادشاه فرانسه هزار فرانک حقوق برای وی تعیین کرده بود. آثارش در مجلدات متعدد بکرات طبع و نشر شده است.
فرهنگ فارسی
گویش مازنی
/piroon/ کشاله ی ران
دانشنامه آزاد فارسی
پیرون (ح ۳۶۰ـ ح ۲۷۰پ م)(Pyrrho)
(یا: پورهون) فیلسوف یونانی، بنیادگذار شکاکیت. عقیده داشت که چون رسیدن به یقین ناممکن است، برای حفظ آرامش ذهن باید از هرگونه دعوی برای شناخت چشم پوشید.
(یا: پورهون) فیلسوف یونانی، بنیادگذار شکاکیت. عقیده داشت که چون رسیدن به یقین ناممکن است، برای حفظ آرامش ذهن باید از هرگونه دعوی برای شناخت چشم پوشید.
wikijoo: پیرون_(ح_۳۶۰ـ_ح_۲۷۰پ_م)
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید