پیرابر
فرهنگستان زبان و ادب
دانشنامه آزاد فارسی
پیرآبر. پیرآبر (pericarp)
(یا: پریکارپ) دیوارۀ میوه. از دیوارۀ تخمدان حاصل می شود و دانه ها را دربر می گیرد. در بعضی میوه ها، مانند بلوط، پیرآبر خشک و سفت می شود و در اطراف دانه پوسته ای تشکیل می دهد. در میوه های گوشتی، پیرآبر از سه لایۀ مشخص تشکیل می شود: برون بر (اپی کارپ) یا (اگزوکارپ) که پوست سخت بیرونی میوه را تشکیل می دهد؛ میان بر (مزوکارپ) غالبا گوشتی است و لایه های میانی را تشکیل می دهد؛ درونی ترین لایه، یا درون بر (آندوکارپ)، دانه ها را احاطه می کند و ممکن است با غشایی ضخیم و سخت باشد، مانند میوۀ شفت گیلاس، آلو، و زردآلو.
(یا: پریکارپ) دیوارۀ میوه. از دیوارۀ تخمدان حاصل می شود و دانه ها را دربر می گیرد. در بعضی میوه ها، مانند بلوط، پیرآبر خشک و سفت می شود و در اطراف دانه پوسته ای تشکیل می دهد. در میوه های گوشتی، پیرآبر از سه لایۀ مشخص تشکیل می شود: برون بر (اپی کارپ) یا (اگزوکارپ) که پوست سخت بیرونی میوه را تشکیل می دهد؛ میان بر (مزوکارپ) غالبا گوشتی است و لایه های میانی را تشکیل می دهد؛ درونی ترین لایه، یا درون بر (آندوکارپ)، دانه ها را احاطه می کند و ممکن است با غشایی ضخیم و سخت باشد، مانند میوۀ شفت گیلاس، آلو، و زردآلو.
wikijoo: پیرآبر
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید