پیتیو ( تامیلی: பிட்டு؛ مالایالامی: പുട്ട്؛ سینهالی: පිට්ටු ) یا پوتا ( تلفظ می شود ) یک غذای مخصوص صبحانه است که در ایالت های کرالا، تامیل نادو و مناطقی از کارناتاکا و همچنین سریلانکا در جنوب هند استفاده شود. پیتیو در مالایایی به معنای «تقسیم شده» است. از رول های بخارپز برنج آسیاب شده با لایه های خشک و ترد شده نارگیل ساخته شده است که در قسمت داخلی آن گاهی با یک شیرینی پر می شود. پیتیو را به همراه غذاهای جانبی شیرین مانند شکر نخل یا موز، یا با کاری مانند دال، نخود، گوشت گوسفند، ماهی یا مرغ به صورت گرم سرو می کنند. در بهتکل، پیتیو با غذاهای جانبی مانند روغن و شکر یا پایا خورده می شود.
پیتیو در اصل شامل برنج درشت آسیاب شده، نارگیل رنده شده، کمی نمک و آب است. غالباً از زیره به عنوان ادویه استفاده می شود اما ممکن است ادویه های دیگری هم داشته باشد. نوع سریلانکایی آن معمولاً با آرد گندم یا آرد برنج قرمز بدون زیره درست می شود در حالی که دستور العمل های باتکالی دارای نوع نارگیل یا ماسالای ساده است که با نارگیل رنده شده با طعم گوشت گوسفندی یا میگو درست می شود. در بنگلادش، قسمت بیرونی آن از مخلوط آرد برنج و مونگ دال آسیاب شده ساخته شده است، در حالی که پر کردن آن با مخلوطی از پوسته های نارگیل و نوعی شکر کارامل همراه است که شبیه دولسه ولتی است. [ ۱]
پیتیو با افزودن آرام آب به برنج آسیاب شده درست می شود تا بافت صحیح حاصل شود. سپس با لایه هایی از نارگیل رنده شده و ادویه، شکل گرفته و بخارپز می شود.
پیتیو به طور کلی در ظرف فلزی پیتیو کوتی با دو قسمت پخته می شود. قسمت پایین آب و قسمت فوقانی پیتیو را نگه می دارد، جایی که مخلوط برنج با لایه های نارگیل رنده شده قرار داده می شود. درهای سوراخ دار بخش ها را جدا می کند تا بخار بین آنها عبور کند.
پیتیو غالباً همراه با گراوها مانند کاری ماهی، کاری مرغ یا کاری کادالا ( نخود ) و پاپادوم سرو می شود. همچنین موز پختنی، جک فروت، انبه یا موز به طور معمول با آن سرو می شود. در کرالای جنوبی مردم پیتیو را همراه با قهوه سیاه شیرین می خورند. در تامیل نادو آن را با نارگیل رنده شده با ژاگ ساخته شده از نخل یا نیشکر یا با شیر نارگیل شیرین سرو می کنند. در سری لانکا، پیتیو معمولاً با همراه سیرابی کاری، ماهی یا یک کاری گوشت، شیر نارگیل همراه است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفپیتیو در اصل شامل برنج درشت آسیاب شده، نارگیل رنده شده، کمی نمک و آب است. غالباً از زیره به عنوان ادویه استفاده می شود اما ممکن است ادویه های دیگری هم داشته باشد. نوع سریلانکایی آن معمولاً با آرد گندم یا آرد برنج قرمز بدون زیره درست می شود در حالی که دستور العمل های باتکالی دارای نوع نارگیل یا ماسالای ساده است که با نارگیل رنده شده با طعم گوشت گوسفندی یا میگو درست می شود. در بنگلادش، قسمت بیرونی آن از مخلوط آرد برنج و مونگ دال آسیاب شده ساخته شده است، در حالی که پر کردن آن با مخلوطی از پوسته های نارگیل و نوعی شکر کارامل همراه است که شبیه دولسه ولتی است. [ ۱]
پیتیو با افزودن آرام آب به برنج آسیاب شده درست می شود تا بافت صحیح حاصل شود. سپس با لایه هایی از نارگیل رنده شده و ادویه، شکل گرفته و بخارپز می شود.
پیتیو به طور کلی در ظرف فلزی پیتیو کوتی با دو قسمت پخته می شود. قسمت پایین آب و قسمت فوقانی پیتیو را نگه می دارد، جایی که مخلوط برنج با لایه های نارگیل رنده شده قرار داده می شود. درهای سوراخ دار بخش ها را جدا می کند تا بخار بین آنها عبور کند.
پیتیو غالباً همراه با گراوها مانند کاری ماهی، کاری مرغ یا کاری کادالا ( نخود ) و پاپادوم سرو می شود. همچنین موز پختنی، جک فروت، انبه یا موز به طور معمول با آن سرو می شود. در کرالای جنوبی مردم پیتیو را همراه با قهوه سیاه شیرین می خورند. در تامیل نادو آن را با نارگیل رنده شده با ژاگ ساخته شده از نخل یا نیشکر یا با شیر نارگیل شیرین سرو می کنند. در سری لانکا، پیتیو معمولاً با همراه سیرابی کاری، ماهی یا یک کاری گوشت، شیر نارگیل همراه است.
wiki: پیتیو