پی نما

دانشنامه عمومی

پی نما به مجموعه تصاویر متوالی که یک روایت بصری غیرمتحرک می سازند و توضیح اتفاق یا صحبت شخصیت های آن نیز در کادر تصویر قرار می گیرد کمیک استریپ یا پی نما گفته می شود. واژة «پی نما» به متوالی ( پی درپی ) و مصور بودن این آثار اشاره دارد. پی نما می تواند از یک صفحه با ۴ «قاب» شروع و بسته به ظرفیت داستان تا چند صد صفحه ادامه داشته باشد. پی نما معمولاً در قالب کتاب و مجله می گنجد. هر چند ممکن است به صورت PDF یا عکس در صفحات مجازی و اینترنت هم به صورت الکترونیکی منتشر شود اما قالب رایج آن کتاب و مجله است. پی نما حتماً باید دارای موضوع و داستانی واحد باشد. نمی توان کنار هم قرار دادن عکس ها و تصاویری که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارد را پی نما نامید. پی نما شامل تصاویر و نقاشی های متعدد است و معمولاً از حداقل ۴ تصویر تشکیل شده است؛ بنابراین پی نما با کاریکاتور و نقاشی متفاوت است زیرا در کاریکاتور و نقاشی تنها یک کادر برای عکس وجود دارد. در پی نما صحبت ها در قالب بالون می آیند. همچنین حس حرکت به کمک توالی تصاویر و کادربندی مناسب القا می شود. در پی نما معمولاً طراحی و معرفی کاراکتر یک مسئلهٔ مهم و کلیدی است. روال داستانی آن مشابه فیلم نامه است و یک داستان را نقل می کند؛ البته تفاوت اصلی آن با فیلم نامه آن است که روال داستان به صورت مکتوب نقل نمی شود بلکه داستان به صورت تصویرهای متعدد روایت می شود.
از لحاظ موضوعی می توان پی نما را یکی از متنوع ترین قالب های تصویری موجود دانست که از موضوعات جدی علمی و آموزشی تا سرگرمی و خبررسانی را پوشش می دهد؛ اما از نظر فرم انتشار، پی نما در چند قالب خاص قرار می گیرد.
معمولاً به صورت پاورقی یک داستان را در چند نوبت بازگو می کند.
در مجلات تخصصی پی نما یا برای تصویرسازی و نقل داستان در مجله از این قالب استفاده می شود که به صورت داستان کوتاه یا دنباله دار منتشر می شود.
این نوع معمولاً برای انتشار رمان یا داستان بلند به کار می رود. ناشران حرفه ای پی نما، گاهی با اتمام داستان های پاورقی، تمام قسمت های آن را به صورت کتاب منتشر می کنند.
برای استفادهٔ آموزشی در مسائل ایمنی یا برای توضیح روش استفاده از وسایل الکترونیکی به کار می رود.
پی نمای تک شماره ای، تبلیغاتی، نوع متحرک پی نما یعنی موشن کمیک و… سایر قالب های کاربردی پی نما هستند.
هنگامی که صحبت از پی نما و انیمیشن به میان می آید، یکی از اولین کشورهایی که به عنوان پایه گذار و پیش کسوت این عرصه به ذهن می رسد کشورهایی مثل آمریکا، ژاپن و کره هستند. اما می توان گفت که اولین پی نما و به نوعی اولین انیمیشن متعلق به یکی از کهن ترین تمدن های بشری یعنی ایران است. در حدود ۵۰۰۰ سال پیش شهری در سیستان پدید آمد که به لحاظ بافت شهری، جمعیت، برنامه ریزی شهری و … اولین شهر جهان بود.
عکس پی نماعکس پی نماعکس پی نماعکس پی نما
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس