پوپوسا

دانشنامه عمومی

پوپوسا ( اسپانیایی: Pupusa ) نوعی نان یا شیرینیِ گرد و مسطح است در السالوادور و هندوراس است[ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] که از آرد ذرت یا آرد برنج تهیه می شود و مشابه آره پا در کلمبیا و ونزوئلا است. کشور السالوادور پوپوسا را غذای ملی خود اعلام کرده و یک روز خاص در تقویم آن کشور به جشن برای آن اختصاص داده شده است. داخلِ پوپوسا معمولاً با یک یا چند ماده پر می شود که ممکن است شامل پنیر ( مانند کِـسیو یا پنیر به همراه جوانه های لوروکو ) ، چیچارون، کدو حلوایی یا لوبیای سرخ شده باشد. پوپوسا معمولاً همراه با کورتیدو ( یک سالادکلم تخمیرشده تند ) و سالسای گوجه فرنگی سِـرو شده و به طور سنتی، با دست خورده می شود.
خاستگاه این نان احتمالاً مربوط به قوم پی پیل است و در کاوش های خویا د سرن؛ ابزارآلات و موادی به دست آمده که در حدود ۲۰۰۰ سال پیش، احتمالاً برای پخت این نان به کار می رفته است. «کارلوس کوردوبا» یک باور باستانی پیش از استعمار اسپانیا را گزارش نموده که بریدن تورتیلا با چاقو گناه بوده است. این نان ها باید با دست کنده شوند زیرا اعتقاد بر این بود که ذرت یک دانه الهی است. شاید این دلیلی باشد که نسل اندر نسل، مردم این کشورها به قانون «خوردنِ پوپوسا با دست» پایبند مانده اند. [ ۵]
مهاجران السالوادوری این نان را در آمریکا، کانادا و استرالیا رواج دادند. [ ۶] [ ۷] از دههٔ ۱۹۸۰ این نان در شهر واشینگتن، دی. سی. رواج داشت و در سال ۲۰۱۹، روز «ششم نوامبر» را روز پوپوسا اعلام کردند. [ ۸] [ ۹] این نان همچنین در دههٔ ۱۹۹۰ در شهرهای لس آنجلس، نیویورک و سان فرانسیسکو فراگیر شد. [ ۱۰] [ ۷] در ۸ نوامبر ۲۰۱۵، بزرگ ترین پوپوسای جهان به طول ۴٫۵ متر در السالوادور تهیه و در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت شد. [ ۱۱] در سال ۲۰۱۱، روزنامه گاردین پوپوسا را بهترین غذای خیابانی نیویورک نامید. [ ۱۲]
عکس پوپوسا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس