اسامی سبزیجات به انگلیسی:
asparagus = مارچوبه
bell pepper ( American ) / pepper ( British ) / sweet pepper ( both Am & Br ) = فلفل دلمه ای 🫑
chilli ( British ) / chili ( American ) = فلفل تند 🌶 ( که یا قرمز است یا سبز ولی تند است )
... [مشاهده متن کامل]
cabbage = کلم
broccoli = کلم بروکلی 🥦
cauliflower = گل کلم
Brussels sprouts = کلم بروکسل، کلم فندقی
celery = کرفس
lettuce = کاهو 🥬
leek = تره فرنگی
chives = تره
basil = ریحان
dill = شوید
cress = شاهی، ترتیزک
coriander = گشنیز
mushroom = قارچ
onion = پیاز 🧅
spring onion ( British ) / scallion ( American ) / green onion ( American ) = پیازچه
garlic = سیر 🧄
shallot = نوعی پیاز کوچک
pea = نخود فرنگی
pumpkin = کدو تنبل 🎃
spinach = اسفناج
thyme = آویشن
fennel = رازیانه، بادیان
parsley = جعفری
mint = نعنا
green bean ( British ) / French bean ( British ) / runner bean / string bean = لوبیا سبز
turnip = شلغم
oregano = پونه کوهی
sage = مریم گلی
radish = تربچه
tarragon = ترخون
beetroot ( British ) / beet ( American ) = چغندر
zucchini ( American ) / courgette ( British ) = کدو سبز
okra = بامیه ( نوعی گیاه )
eggplant ( American ) / aubergine ( British ) = بادنجان 🍆
sweet potato = سیب زمینی شیرین
yam = سیب زمینی هندی
corn on the cob = بلال کامل 🌽
parsnip = هویج وحشی
broad bean ( British ) / fava bean ( American ) = باقلا
پونه کوهی یا [ مرزنگوش ] گیاهی معطر از خانواده [ نعناعیان ] است که با نام های آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز شناخته می شود.
مشخصات
مرزنگوش بستانی گیاهی است پایا که بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر رشد می کند و برگ ها متقابل، از نظر اندازه متغیر و در پایین بسیار بزرگ تر است. اما هرچه به طرف رأس گیاه می رود کوچکتر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی درمی آید. حاشیه برگ ها صاف یا کنگره ای است. گلها به طول ۴ ـ ۷ میلی متر به رنگ صورتی یا سرخ به شکل خوشة افشان روی شاخه ها قرار دارد. زمان گل دادن بین تیر تا شهریور است. تمام قسمت های گیاه بوی مطبوع معطری شبیه آویشن دارد.
... [مشاهده متن کامل]
مرزنگوش بستانی حاوی [ تانن ]، [ صمغ ]، اسانس روغنی فرار، ماده تلخ، مقادیری تیمول، گلوکوزید و سابونوزید است.
قسمت های مورد استفاده مرزنگوش بستانی سر شاخه های گلدار آن است که گیاه گلدار را پس از جمع آوری کردن در سایه در حرارت کمتر از ۳۵ درجه می خشکانند.
خواص و اثرات دارویی
طبع مرزنگوش بستانی گرم و خشک است. مرزنگوش بستانی دارای خواص مقوی معده و بادشکن، معرق، ضد تشنج، خلط آور، مسکن [ سرفه ]، ضد اسهال و ضد التهاب، مقوی عمومی، تنظیم کنندگی قاعدگی، ادرار آور، ضدعفونی کنندة مجاری تنفسی است و برای اسانس آن اثر تصفیه کننده خون قائل هستند.
مرزنگوش بستانی در موارد [ سوء هاضمه ]، عفونت های مجاری تنفسی، کورک و [ آبسه ]، سرفه، [ نزله ]های مزمن، آسم مرطوب، زردی، درد گلو، دردهای عصبی، آب آوردن انساج، تأخیر حالت قاعدگی، دردهای ماهانه زنان، ضدعفونی کننده، خلط آور، ضد تشنج، استسقاء به کار می رود.
دم کرده ۲ قاشق غذاخوری سر شاخه های خرد شده گیاه در نیم لیتر آب جوش در درمان سیاه سرفه و سایر سرفه ها و اسهال به کار می برند.
از دم کرده فوق الذکر به شکل غرغره برای رفع التهاب دهان و گلو و به شکل مالیدنی برای زخم ها به کار می رود. برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتی های کبدی توصیه می شود. در موارد بی اشتهایی، ناراحتی های هاضمه یا صفراوی مؤثر است. در استعمال خارجی از اسانس آن به صورت پماد برای ضدعفونی کردن زخم ها و در تسکین رماتیسم و دندان درد و گوش درد در استعمال موضعی آن مصرف دارد.
از دم کرده ۱۰ تا ۲۰ گرم سر شاخه های گلدار به مدت ۱۰ دقیقه در یک
لیتر آب جوش پس از صاف کردن و با عسل شیرین کردن برای درمان بیماری های دستگاه تنفسی، به عنوان صاف کنندة خون و نیز برای تسهیل هضم و تسکین دردهای ماهانه، روزانه سه فنجان تناول نمایید.
جوشانده ۲۰ تا ۳۰ گرم سر شاخه های گلدار آن در یک لیتر آب را با عسل شیرین کنید. خوردن ۳ تا ۴ فنجان از این محلول بین غذاها برای بیماران مبتلا به تنگی نفس توصیه شده است.
اگر چه به عنوان ادویه پیتزا از آن استفاده می شود ولی مرزنگوش بستانی توسط چینی ها برای استفراغ، اسهال، یرقان و خارش استفاده می شود. از تیره نزدیک مارجورام بوده و برای درد مفاصل، سرفه و به عنوان شربت سینه استفاده می شود.
منبع
۱ ـ معارف گیاهی، ۷ مجلد، حسین میر حیدر ۲ ـ گیاهان دارویی، ۵ مجلد، دکتر علی زرگری ۳ ـ گیاهان دارویی، پروفسور هانس فلوک، دکتر محمد رضا توکلی صابری، دکتر محمد رضا صداقت ۴ ـ سلامتی شما، زیبایی شما، ایورشه، مرضیه آزاد ۵ ـ گلها و گیاهان شفابخش، ریموند دکسترت، مهدی نراقی ۶ ـ اسرار خوراکیها، دکتر غیاث الدین جزایری ۷ ـ اعجاز خوراکیها، دکتر غیاث الدین جزایری ۸ ـ شفا با داروهای گیاهی، دکتر محمد رضا رجحان ۹ ـ جادوی سبز، آناکروگر، علی محمد عبادی، آزیتا عبدی ۱۰ ـ فرهنگ معین، دکتر محمد معین ۱۱ ـ اسرار گیاهان، انان دگلو، نسرین یاوری