پورنج ( به انگلیسی: Kumquat ) ( اسم محلی آن پُرِنجی است ) یا سیتروس ژاپن میوه ای از خانوادهٔ مرکبات که شبیه پرتقال است و پوست نارنجی رنگ دارد. درون آن مانند سایر مرکبات لایه لایه است، ولی اندازه و شکل آن مانند خرما است. این میوه معمولاً با پوست خورده می شود و از آن مربا نیز تهیه می گردد. این میوه در شمال ایران هم می روید.
... [مشاهده متن کامل]
زمستانه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم باسایر مرکبات متفاوت است. این میوه ترش مزه و با اسانس بسیار خوش عطر و متفاوت را می توان به صورت درسته و با پوست مصرف کرد اما مصرف اصلی آن به صورت مربا می باشد.
درخت پورنج دارای برگ های ریز و همیشه سبز است و بومی بخشی از کوه های جنوب شرق چین است و در حال حاضر به منظور بهره برداری از میوهٔ لذیذ آن و همچنین به عنوان یک گیاه تزئینی در نقاط دیگر دنیا از جمله ایالات متحده کشت و پرورش داده می شود.
در فصل زمستان یک درخت بالغ پورنج می تواند وزن چند صد عدد از میوه زیبایش را که هرکدام به اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.
زمانی که میوه پورنج را برش می زنیم ظاهری شبیه به یک پرتقال کوچک دارد که پره های آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده اند و عموماً یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته های پرتقال تلخ یا ترش است و هنگام خوردن هسته باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود. کامکوآت هایی که در باغ یا باغچه کاشته می شوند ( نه در گلدان ) ، می توانند تا ارتفاع ۲٫۵ متر و عرض ۱۸۰ سانتی متر رشد کنند.
نام پورنج در واقع مشتق شده از ۳ کلمه ترکیبی پو به معنی پرتقال و ر به معنی ریز و نج به معنی نارنج می باشد، که اهالی مازندران و گیلان بر روی آن گذاشته اند.


... [مشاهده متن کامل]
زمستانه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم باسایر مرکبات متفاوت است. این میوه ترش مزه و با اسانس بسیار خوش عطر و متفاوت را می توان به صورت درسته و با پوست مصرف کرد اما مصرف اصلی آن به صورت مربا می باشد.
درخت پورنج دارای برگ های ریز و همیشه سبز است و بومی بخشی از کوه های جنوب شرق چین است و در حال حاضر به منظور بهره برداری از میوهٔ لذیذ آن و همچنین به عنوان یک گیاه تزئینی در نقاط دیگر دنیا از جمله ایالات متحده کشت و پرورش داده می شود.
در فصل زمستان یک درخت بالغ پورنج می تواند وزن چند صد عدد از میوه زیبایش را که هرکدام به اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.
زمانی که میوه پورنج را برش می زنیم ظاهری شبیه به یک پرتقال کوچک دارد که پره های آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده اند و عموماً یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته های پرتقال تلخ یا ترش است و هنگام خوردن هسته باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود. کامکوآت هایی که در باغ یا باغچه کاشته می شوند ( نه در گلدان ) ، می توانند تا ارتفاع ۲٫۵ متر و عرض ۱۸۰ سانتی متر رشد کنند.
نام پورنج در واقع مشتق شده از ۳ کلمه ترکیبی پو به معنی پرتقال و ر به معنی ریز و نج به معنی نارنج می باشد، که اهالی مازندران و گیلان بر روی آن گذاشته اند.


درود ُ سپاس
پورنج یا پورنجی یا پرتقال زینتی، درختچه ای زیبا و همیشه بهار با میوه هایی خوشمزه و پر سود، از خانواده ی" نارنج سانان" ( مرکبات ) .
اگر باغچه ندارید می توانید این درختچه را در گلدانی بزرگ کاشته و از زیبایی و میوه های آن در درازای سال بهره ببرید.
پورنج یا پورنجی یا پرتقال زینتی، درختچه ای زیبا و همیشه بهار با میوه هایی خوشمزه و پر سود، از خانواده ی" نارنج سانان" ( مرکبات ) .
اگر باغچه ندارید می توانید این درختچه را در گلدانی بزرگ کاشته و از زیبایی و میوه های آن در درازای سال بهره ببرید.