پنیر سیاهمزگی نوعی پنیر گوسفندی است که در روستاهای شهرستان شفت استان گیلان و به طور خاص در روستای سیاهمزگی تهیه می شود. این روستاها در گذشته پنیر مورد نیاز شهرستان های شفت، فومن، رشت و طارم زنجان را تولید می کرده اند. [ ۱] این پنیر یکی از سوغاتی های گیلان است. [ ۲]
این پنیر درصد چربی بالایی دارد[ ۳] و از هر هفت کیلو شیر، یک کیلو پنیر استحصال می شود. برای تهیه این پنیر، شیر دوشیده از گوسفند را از صافی پارچه ای عبور می دهند و به آن مایه پنیر اضافه می کنند، این کار باعث دَلَمه بستن شیر می شود. دیگ حاوی این شیر دلمه بسته را روی حرارت می گذارند، تا حدی که به نقطه جوش نرسد. با فشار دست، آب اضافی خمیر حاصل از این مرحله را می گیرند و پنیر به دست می آید. در نهایت این پنیر را یک روز در آب نمک قرار می دهند. [ ۲]
در سال های گذشته تولید صنعتی این نوع پنیر نیز آغاز شده است. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین پنیر درصد چربی بالایی دارد[ ۳] و از هر هفت کیلو شیر، یک کیلو پنیر استحصال می شود. برای تهیه این پنیر، شیر دوشیده از گوسفند را از صافی پارچه ای عبور می دهند و به آن مایه پنیر اضافه می کنند، این کار باعث دَلَمه بستن شیر می شود. دیگ حاوی این شیر دلمه بسته را روی حرارت می گذارند، تا حدی که به نقطه جوش نرسد. با فشار دست، آب اضافی خمیر حاصل از این مرحله را می گیرند و پنیر به دست می آید. در نهایت این پنیر را یک روز در آب نمک قرار می دهند. [ ۲]
در سال های گذشته تولید صنعتی این نوع پنیر نیز آغاز شده است. [ ۴]
wiki: پنیر سیاهمزگی