پلی ساکارید

دانشنامه عمومی

پلی ساکاریدها ( به انگلیسی: Polysaccharide ) زنجیره های طولانی از مولکول های کربوهیدرات، به ویژه کربوهیدرات های پلیمری متشکل از واحدهای مونوساکارید که توسط پیوندهای گلیکوزیدی به یکدیگر وصل شده اند. مونوساکاریدهایی مانند گلوکز با پیوندهای گلیکوزیدی به هم متصل شده اند و فرمول کلی آن ها Cx ( H2O ) y است که x عددی میان ۲۰۰ تا ۲۵۰۰ است.
( بیشتر پلی ساکاریدها، از مونوساکارید گلوکز ساخته شده اند )
از نظر تنوع در ساختمان ممکن آنها، به خصوص در اندازه زنجیر و شاخه ها، با پلیمرهای آلکنی قابل مقایسه هستند. سه تا از فراوانترین پلی ساکاریدها، سلولز، نشاسته و گلیکوژن می باشند که از مونومرهای گلوکز تشکیل شده اند. کیتین پلیمر بلندی از n - استیل گلوکزامین، مشتقی از گلوکز است.
نشاسته شکل ذخیره شده قند در گیاهان، و گلیکوژن منبع ذخیره گلوگز در جانوران است
عکس پلی ساکارید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

پیشنهاد : بُلکَند ( بُل هم ریشه با پُلی است و می توان در واژگان بُلهوس یا بُلکامه دید کَند یا همان قَند )

بپرس