پلمبیر ( فرانسوی: Plombières ) نوعی بستنی فرانسوی است که از خمیر یا عصارهٔ بادام، کیرش و میوه های شیرینی شده ( آبنباتی/قندی ) تهیه می شود. [ ۱]
اینکه منشأ این بستنی از کجاست؛ هنوز مورد بحث است. [ ۲] بنا به یک باور عامیانه، این دسر نخستین بار در جریان قرارداد پلمبیر در سال ۱۸۵۸ به ناپلئون سوم ارائه شد؛[ ۱] اما واقعیت آن است که پیش تر از آن در سال ۱۸۱۵ ماری آنتوان کارم در «کتاب شیرینی پزی سلطنتی پاریسی» ( Pâtissier royal parisien ) دستور تهیهٔ «بستنی پلمبیر» را منتشر کرده بود. [ ۳] دستورهای مشابهی برای تهیه پلمبیر در کتاب های آشپزی فرانسوی قرن نوردهم موجود است. [ ۴] [ ۵]
انوره دو بالزاک در کتاب «بهروزی و تیره روزی های روسپیان» ( Splendeurs et misères des courtisanes ) به این بستنی اشاره کرده است. [ ۶]
در شوروی هم این بستنی بسیار محبوب بود و پس از فروپاشی آن، در کشورهای تازه استقلال یافته و جدا شده از آن نیز محبوبیت خود را حفظ نمود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاینکه منشأ این بستنی از کجاست؛ هنوز مورد بحث است. [ ۲] بنا به یک باور عامیانه، این دسر نخستین بار در جریان قرارداد پلمبیر در سال ۱۸۵۸ به ناپلئون سوم ارائه شد؛[ ۱] اما واقعیت آن است که پیش تر از آن در سال ۱۸۱۵ ماری آنتوان کارم در «کتاب شیرینی پزی سلطنتی پاریسی» ( Pâtissier royal parisien ) دستور تهیهٔ «بستنی پلمبیر» را منتشر کرده بود. [ ۳] دستورهای مشابهی برای تهیه پلمبیر در کتاب های آشپزی فرانسوی قرن نوردهم موجود است. [ ۴] [ ۵]
انوره دو بالزاک در کتاب «بهروزی و تیره روزی های روسپیان» ( Splendeurs et misères des courtisanes ) به این بستنی اشاره کرده است. [ ۶]
در شوروی هم این بستنی بسیار محبوب بود و پس از فروپاشی آن، در کشورهای تازه استقلال یافته و جدا شده از آن نیز محبوبیت خود را حفظ نمود.
wiki: پلمبیر