پلمبیر

دانشنامه عمومی

پلمبیر ( فرانسوی: Plombières ) نوعی بستنی فرانسوی است که از خمیر یا عصارهٔ بادام، کیرش و میوه های شیرینی شده ( آبنباتی/قندی ) تهیه می شود. [ ۱]
اینکه منشأ این بستنی از کجاست؛ هنوز مورد بحث است. [ ۲] بنا به یک باور عامیانه، این دسر نخستین بار در جریان قرارداد پلمبیر در سال ۱۸۵۸ به ناپلئون سوم ارائه شد؛[ ۱] اما واقعیت آن است که پیش تر از آن در سال ۱۸۱۵ ماری آنتوان کارم در «کتاب شیرینی پزی سلطنتی پاریسی» ( Pâtissier royal parisien ) دستور تهیهٔ «بستنی پلمبیر» را منتشر کرده بود. [ ۳] دستورهای مشابهی برای تهیه پلمبیر در کتاب های آشپزی فرانسوی قرن نوردهم موجود است. [ ۴] [ ۵]
انوره دو بالزاک در کتاب «بهروزی و تیره روزی های روسپیان» ( Splendeurs et misères des courtisanes ) به این بستنی اشاره کرده است. [ ۶]
در شوروی هم این بستنی بسیار محبوب بود و پس از فروپاشی آن، در کشورهای تازه استقلال یافته و جدا شده از آن نیز محبوبیت خود را حفظ نمود.
عکس پلمبیرعکس پلمبیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

پلمبیر : یک نوع دسر خوشمزه و مرسوم هست , معمولا با آناناس درست می شود ولی با میوه های دیگه مثل موز یا انبه هم میشوددرستش کرد . دسر پلمبیر به دلیل شکل زیبا و طعم خوبی که دارد بسیار دلپذیر است.
( ( و تا شیرین دوباره رفت تو جلد پلنگ یواش گفت "حاضری یک کار اساسی بکنیم ؟ ها ؟گور بابای دنیا "سر برد جلو "یکی یک پلُمبیِر گنده بزنیم به بدن "شیرین سر کج کرد بعد گونه اش را مالید به شانه عین گربه ) )
...
[مشاهده متن کامل]

( ( عادت می کنیم ، زویا پیرزاد ، چاپ 23 ، 1390 ، ص26 . ) )

پلمبیر

بپرس