پل خاتون

لغت نامه دهخدا

پل خاتون. [ پ ُ ل ِ ] ( اِخ ) نام محلی در 72000 گزی سرخس در خراسان. این نام در حبیب السیر ( چ طهران جزء 3 ج 3 ص 252 ) آمده است.

دانشنامه عمومی

پل خاتون (سرخس). پل خاتون، پلی در شهرستان سرخس از توابع استان خراسان رضوی است و در فاصلهٔ ۹۰ کیلومتری جنوب شرقی سرخس واقع شده است. این پل آجری است و در گذشته به عنوان گذرگاه جاده ابریشم، از سرخس به مرو استفاده می شده است. پل خاتون از آثار بسیار معروف و باستانی شهرستان سرخس است که در نزدیکی مرز مشترک ایران و ترکمنستان و افغانستان قرار دارد. در زیر این پل دو رودخانۀ کشف رود و هریرود به هم پیوسته و رودخانۀ سرخس را تشکیل می دهند. بانی این آثار و هنر معماری، «خاتون» خواهر گوهرشاد بیگم آغا همسر شاهرخ شاه تیموری می باشد. این پل امروزه متروکه است.
عکس پل خاتون (سرخس)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پل خاتون (خوی). پُل خاتون (خوی)
پلی قدیمی واقع در ۳ کیلومتری جنوب شرقی شهر خوی، متعلق به دورۀ زندیه. در دامنۀ کوه غضنفر، بر روی یکی از شاخه های رود قطور و بر روی پلی قدیمی تر، احتمالاً از دورۀ سلجوقی و ساختۀ دختر طغرل سلجوقی که خوی تیول او بوده، احداث شده است. کاروان های تجارتی عثمانی به تبریز از روی آن عبور می کردند. در موازات آن پل جدیدی ساخته شده است.

پل خاتون (سرخس). پُل خاتون (سرخس)
در ۷۸کیلومتری جنوب سرخس در محل تلاقی کشف رود و هریرود، در مرز ایران و ترکمنستان از دورۀ ایلخانان مغول. نیمۀ شمالی آ ن در خاک ترکمنستان و نیمه جنوب غربی آن در خاک ایران است. در حال حاضر ۸۰ متر طول،۶.۲۰ متر عرض و پنج چشمه با طاق های آجری دارد. سطح پل سنگ فرش شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس