پل بوکوز ( فرانسوی: Paul Bocuse ; تلفظ می شود ; ۱۱ فوریهٔ ۱۹۲۶ – ۲۰ ژانویهٔ ۲۰۱۸ ) [ ۱] یک آشپز مشهور اهل فرانسه بود.
وی به سبب رستوران های باکیفیت و روش های نوآورانه اش در آشپزی شهرت داشت. او چه به طور مستقیم و چه غیرمستقیم مشارکت های ارزنده ای در زمینهٔ علم خوراک شناسی داشت. [ ۲] وی در سال ۱۹۷۵ میلادی برای نخستین بار، «سوپ قارچ دنبلان» ( فرانسوی: Soupe aux Truffes ) را جهت یک مراسم شام رسمی ریاست جمهوری در کاخ الیزه ابداع و ارائه کرد. پس از آن نیز، این سوپ را با عنوان «سوپ . V. G. E» در یکی از رستوران هایش در لیون عرضه می کرد که این نام، برگرفته از حروف آغازین نام و نام خانوادگی والری ژیسکار دستن ( بیستمین رئیس جمهور فرانسه ) بود. [ ۳] پل بوکوز، به دلیل نوآوری در آشپزی، بعنوان یک آشپز حرفه ای مدرن شناخته می شد که تمرکز خود را برای تهیه غذاهای کم کالری و پذیرایی بی عیب و نقص گذارده بود. [ ۴] «انستیتو آشپزی آمریکا» در ۳۰ مارس ۲۰۱۱ میلادی از او تجلیل به عمل آورد و جایزه «آشپز قرن» را به وی تقدیم کرد. [ ۵]
وی بابت فعالیت های حرفه ای و خدماتش در زمینهٔ آشپزی فرانسوی برندهٔ مدال لژیون دونور شد.
پل بوکوز، آشپز اصلی ضیافت اصلی جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران بود. [ ۴] هوشنگ نهاوندی، در کتابش با عنوان «محمدرضا شاه پهلوی، آخرین پادشاه ایران»، به نقل از کتاب «ژان - فرانسوا بازن» می نویسد:
بوکوز در سن ۹۱ سالگی در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۱۸ به علت بیماری پارکینسون در کلانشهر لیون در همان اتاق بالاتر از رستوران خود که در سال ۱۹۲۶ به دنیا آمد، درگذشت.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفوی به سبب رستوران های باکیفیت و روش های نوآورانه اش در آشپزی شهرت داشت. او چه به طور مستقیم و چه غیرمستقیم مشارکت های ارزنده ای در زمینهٔ علم خوراک شناسی داشت. [ ۲] وی در سال ۱۹۷۵ میلادی برای نخستین بار، «سوپ قارچ دنبلان» ( فرانسوی: Soupe aux Truffes ) را جهت یک مراسم شام رسمی ریاست جمهوری در کاخ الیزه ابداع و ارائه کرد. پس از آن نیز، این سوپ را با عنوان «سوپ . V. G. E» در یکی از رستوران هایش در لیون عرضه می کرد که این نام، برگرفته از حروف آغازین نام و نام خانوادگی والری ژیسکار دستن ( بیستمین رئیس جمهور فرانسه ) بود. [ ۳] پل بوکوز، به دلیل نوآوری در آشپزی، بعنوان یک آشپز حرفه ای مدرن شناخته می شد که تمرکز خود را برای تهیه غذاهای کم کالری و پذیرایی بی عیب و نقص گذارده بود. [ ۴] «انستیتو آشپزی آمریکا» در ۳۰ مارس ۲۰۱۱ میلادی از او تجلیل به عمل آورد و جایزه «آشپز قرن» را به وی تقدیم کرد. [ ۵]
وی بابت فعالیت های حرفه ای و خدماتش در زمینهٔ آشپزی فرانسوی برندهٔ مدال لژیون دونور شد.
پل بوکوز، آشپز اصلی ضیافت اصلی جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران بود. [ ۴] هوشنگ نهاوندی، در کتابش با عنوان «محمدرضا شاه پهلوی، آخرین پادشاه ایران»، به نقل از کتاب «ژان - فرانسوا بازن» می نویسد:
بوکوز در سن ۹۱ سالگی در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۱۸ به علت بیماری پارکینسون در کلانشهر لیون در همان اتاق بالاتر از رستوران خود که در سال ۱۹۲۶ به دنیا آمد، درگذشت.
wiki: پل بوکوز