پل اکمن

دانشنامه عمومی

پل اکمن ( انگلیسی: Paul Ekman؛ زادهٔ ۱۵ فوریه ۱۹۳۴ ) یک دانشمند در زمینه زبان بدن روان شناسی و انسان شناسی اهل ایالات متحده آمریکا است.
بر اساس نظریه وی، در خصوص رفتارهای ناخودآگاه مغز و تأثیر آن بر حالتهای غیرارادی، سریال "به من دروغ بگو" ( Lie to me ) در سه سیزن در آمریکا ساخته شد. در حال حاضر بعد از انتشار صدها مقاله، پل اکمن کتابی را به تازگی روانه بازار کرده است در خصوص "حرکت به سوی جهانی در شفقت " که در این کتاب اهمیت نوع دوستی در دنیای جهانی ما توضیح می دهد. پل اکمن این کتاب را پس از ساعتها ملاقات و مذاکره با دالای لاما منتشر کرده است. [ نیازمند منبع]
نام پل اکمن ( Paul Ekman ) را در بسیاری از کتب مرجع روانشناسی، در کنار داروین و فروید و بزرگانی مانند آنها می بینیم. مردی که بیش از ۶ دهه عمر خود را صرف مطالعه در مورد احساسات انسانها و به طور خاص، «دروغ و فریب» در «گفتگوها و ارتباطات و مذاکره» کرده است. در ویکی پدیا ذکر شده: «او به قوی ترین انسان در تشخیص دروغ در جهان مشهور است» ) . آنچه که بین پل اکمن و دروغ، رابطه ایجاد می کند، سالهای زیادی است که روی همه جنبه های آن، از جمله بروز بیرونی و نشانه های احساسی ناشی از دروغگویی در چهره وقت گذاشته و مطالعه کرده است.
به همین دلیل است که حوزهٔ «تشخیص احساسات در مذاکره» معمولاً با معرفی پل اکمن و کارهای او آغاز می شود.
از جمله کارهای بزرگ پل اکمن، تلاش برای تحلیل و ارزیابی فراگیر بودن علائم و زبان بدن است. تحقیقات گسترده پل اکمن نشان می دهد از میان انبوه نشانه های غیرکلامی در ارتباطات ما انسانها، علائم چهره و نشانه هایی که در صورت ما پدیدار می شوند، در تمام جهان یکسان هستند.
او سالها به نقاط مختلف جهان سفر کرد و حتی در میان قبایل بدوی زندگی کرد تا به این اطمینان برسد که همه انسانها مستقل از سن و رنگ و نژادشان، احساسات خود را به شکل یکسانی در چهره بروز می دهند.
پل اکمن، هفت احساس پایه را در انسانها شناسایی کرد و نشان داد که این احساس ها، در همهٔ ما مشترک هستند و در چهرهٔ ما به یک شکل بروز می کنند. فهرست احساسات مشترک ما به این شرح است:
ترس. تعجب. خشم. نفرت. شادی. غم. تحقیر
البته تحقیر در فهرست اولیهٔ پل اکمن نبود و بعدها به آن افزوده شد. او برای هر یک از این احساسات، علائمی را که در چهره بروز می کند و ماهیچه هایی را که منقبض شده یا تغییر شکل می دهند مشخص کرده است.
عکس پل اکمن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی


هفت حالت احساسیِ چهره، مشترک بین همۀ انسان ها
پل اکمن در کنار دالایی لاما و دخترش
پل اِکمن (۱۹۳۴- ) (Paul Ekman)
روان شناس و استاد بازنشستۀ امریکایی در دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو که پیشگام در مطالعۀ احساسات و ارتباط آن ها با حالت های چهره است. او "اطلس احساسات" را با بیش از ده هزار حالت چهره ایجاد کرده است و به عنوان بهترین آشکارساز دروغ انسان در جهان مشهور است.از میان 100 روان شناس برتر جهان در قرن بیستم،انجمن روان شناسی امریکا به اکمن رتبۀ 59 را اختصاص دادهاست.
پل اکمن در خانواده ای یهودی در واشینگتن دی سی متولد و در نیوجرسی، واشینگتن، اورگون و کالیفرنیا بزرگ شد.پدرش متخصص اطفال و مادرش وکیل بود. خواهرش، جویس استینگارت، روان شناس تحلیل گرا است که قبل از بازنشستگی در شهر نیویورک کار می کرد.اکمن ابتدا می خواست روان درمانگر باشد. علت این موضوع نیز بیماری روانی مادرش بود.آنزمان،که او ۱۴ ساله بود، تصمیم گرفت در آیندهشغلی انتخاب کند که بتواند به افرادی همچون مادرش کمک کند. اما زمانی که در 1958 (به محض اتمام دورۀ انترنی (کارآموزی) در لانگلی پورتر) به خدمت ارتش درآمد، به عنوان اولین روان شناس ارشد در فورت دیک، نیوجرسی، مشغول خدمت شد و دریافتکه تحقیقات می تواند روال کار ارتش را تغییر دهد و از آن ها انسان های بهتری بسازد.این تجربه باعث شد که قصد و نیت اش برای روان درمانگر شدن را به محقِق شدن تغییر دهد تا بهتر بتواند تا حد ممکن به حداکثر افراد کمک کند.
در 15 سالگی در دانشگاه شیکاگو ثبت نام و آن جا سه ​​سال تحصیل در مقطع کارشناسی را سپری کرد. (یک سال نیز در دانشگاه نیویورک بود تاکارشناسی خود را دریافت کند.) طی زمان بودنش در دانشگاه شیکاگو، اوبا جلسات درمان گروهی و درک پویایی گروه مورد توجه قرار گرفت. از جملههمکلاسی هایش در شیکاگو می توان بهسوزان_سونتاگ (نویسنده)، مایک_نیکولز (کارگردان فیلم) و ایلین مِی (بازیگر) اشاره کرد.
پس از آن، وارد دانشگاه آدلفیشد و در روان شناسی بالینی دوره کارشناسی ارشد و دکتری خود را گذراند.پایان نامه اشدر دوره کارشناسی ارشد در ارتباطبا بیان هیجانات در چهره و حرکات بدن بود.اواز حدود ۲۵ سالگی (1960)، کارشرا در دانشگاه آغاز کرد.
پس از اتمام خدمت سربازی در1960، او پذیرفت که به عنوانمحقق پژوهشی با لئوناردکرسنر در بیمارستان دولتیپالو آلتوهمکاری کند. در همان سال اوبا گرگوری بیتسون (۱۹۰۴ـ۱۹۸۰) انسان شناس امریکایی نیز در همان بیمارستان دیدار کرد و پنج سال بعد، بیتسون به اکمن تصاویر و فیلم هایی داد که خودش در اواسط دهۀ 1930 در بالیگرفتهبود و فکر کرد که آن تصاویر می تواند به اکمن در کارهای تحقیقاتی و مطالعات فرافرهنگی اش در زمینۀ ژست ها و حرکات غیرکلامی کمک کند.
از ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۴، او در یکی از مؤسسه های زیرمجموعۀدانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو کار می کردو در هماندوران بود که پژوهش هایشدر ارتباط باتغییرات چهره و بدن در زمان بروز هیجانات و موضوعات مرتبط بادروغراانجام داد.
او پس از بازنشستگیاز تدریس در دانشگاه سانفرانسیسکو،موسسه ای به نام گروه پل اکمن بنیان نهاده و فعالیت هایشرا در این خصوصادامه داده است.
پل اکمن، هفت احساس پایهرا در انسان ها شناسایی کرد و نشان داد که این احساس ها، در همهٔ ما مشترک اند و در چهرهٔ ما به یک شکل بروز می کنند. این احساسات مشترک عبارت اند از:
ترس، تعجب، خشم، نفرت، شادی، غم، تحقیر.
(البته تحقیر در فهرست اولیه اش نبود و بعدها به آن اضافه شد.) او برای هر یک از این احساسات، علائمی را که در چهره بروز می کند و ماهیچه هایی را که منقبض شده یا تغییر شکل می دهند، مشخص کرده است. اکمن سال ها به نقاط مختلف دنیا سفر کرد و حتی در میان قبایل بدوی زیستتا اطمینان یابد که همۀ انسان ها، جدای از سن و رنگ و نژادشان، احساسات خود را به شکل یکسانی در چهره بروز می دهند.
بر اساس نظریۀ او، در خصوص رفتارهای ناخودآگاه مغز و تأثیر آن بر حالت های غیرارادی، سریال امریکایی "به من دروغ بگو" در سه فصلساخته شد.
اکمن با مری میسون ازدواج کرده؛ همسری که در نوشتن برخی کتاب ها با او مشارکت کرده است.دخترش، ایو اکمن، نیزبه مباحث روان شناسی علاقهدارد. پل اکمندر مصاحبه ای عنوان کرده که بعد از تولد دخترش، سیگار را پس از ۳۰ سال ترک کرده ،چرا که می خواسته در رفتارش صداقت داشته باشد و آنچه را که می گوید، در عمل هم نشان دهد.
از آثار اوست:احساسات آشکار؛رمزگشایی از چهره؛چرا کودکان دروغ می گویند؛دروغ گویی؛
او در کتاب دروغ گویی می گوید: هر داستان سه وجه دارد: آن طور که تو می گویی.آن طور که او می گوید. آن طور که واقعاً رخ داده است.
پل اکمنبه تازگیکتابی با عنوان آگاهی احساسی را روانه بازار کرده است که براهمیت نوع دوستی درجهانما توضیح می دهد. این کتاب حاصل ساعت ها گفت و گوبا دالایی_لامااست.
منابع:
https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Ekman
https://www.amazon.com/Paul-Ekman/e/B002FSXSVI

پیشنهاد کاربران

بپرس