پشه ببری

دانشنامه عمومی

پشه ببری ( نام علمی: Aedes albopictus ) نام یک گونه از تیره پشه است. به علت وجود خطوط راه راهی روی بدنش به پشه ببری معروف است و گاهی نیز با عنوان پشه جنگلی هم نامیده می شود. پشه ببری بومی مناطق گرمسیری و نمیه گرمسیری جنوب شرقی آسیا است. با همهٔ این احوال، این پشه در چند دهه گذشته از طریق حمل ونقل کالا و سفرهای بین المللی به انبوهی از کشورهای دارای شرایط مناسب میزبانی گسترش یافته. [ ۱] پشه ببری در بسیاری از جوامع به یک آفت قابل توجه تبدیل شده است چرا که برخلاف اسکان و زندگی در تالاب ها، ارتباط نزدیکی با انسان ها برقرار می نماید.
مشکل عمده آنجا است که این پشه نه تنها در غروب بلکه در طول روز هم فعال است و تغذیه می کند. پشه ببری یک ناقل و عامل مهم همه گیری و سرایت ویروس های خطرناک بیماری زایی همچون تب زرد، تب دنگی و چیکونگونیا است. [ ۲] همچنین عامل انتقال چند نوع فیلاریاز مثل دیروفیلاریا ایمیتیس می باشد. [ ۳] پشه ببری همین طور قادر به میزبانی از ویروس زیکا نیز می باشد[ ۴] [ ۵] که یک عامل اصلی برای انتقال این ویروس در میان انسان ها شناخته شده است.
مهار و مبارزه با گونه خطرناک به طور کلی توسط بخش های خدمات بهداشتی عمومی و از طریق برنامه های جامع کنترل یکپارچه درمناطق مشکوک صورت می پذیرد که هدف آنها کاهش نگران کننده جمعیت این پشه و خطرات احتمالی انتقال ویروس های مختلف است. این برنامه ها شامل فعالیت های مختلفی است همانند نظارت و پایش چرخه بیولوژی حشره، استفاده از عوامل لاروکُش در مناطق عمومی و خصوصی، کارزارهای اطلاع رسانی و درمان در برابر پشه های بالغ درمناطق آسیب دیده از موارد مشکوک است. [ ۶] نظارت مؤثر و مستمر برای جلوگیری از شیوع یا استقرار این گونه ضروری است. علاوه بر نظارت بر بنادر، انبارهای کارخانه های وارداتی و محل دپو و انبار تایرهای انواع وسایل نقلیه، استراحتگاه های بزرگراه ها و ایستگاه های قطار نیز می بایست با روش های مناسب کنترل شود. [ ۷]
عکس پشه ببریعکس پشه ببریعکس پشه ببریعکس پشه ببریعکس پشه ببریعکس پشه ببری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس