پشمک. [ پ َ م َ ] ( اِ مصغر ) مصغر پشم. || حلوائی است مشهور. ( برهان قاطع ). قسمی شیرینی. حلوائی که با کثرت ورزش و کشش چون موی و پشم سازند. نوعی حلوا یعنی شیرینی که بتارهای سپید از هم جدا باشد : میکشد کشکک بچربی هر زمان مشتاق را می برد پشمک بشیرینی دل عشاق را.
بسحاق اطعمه.
- پشمک قندی ؛ همان حلوای پشمک را گویند.
فرهنگ فارسی
نوعی شیرینی ازشکربه شکل تارهای سفیددراز ( اسم ) ۱- مصغر پشم . ۲- نوعی شیرینی که از شکر و روغن بو داده بشکل تارهای سفید دراز مانند پشم درست کنند .
فرهنگ معین
(پَ مَ ) (اِمصغ . ) نوعی شیرینی از شکر و روغن بو داده که به شکل تارهای سفید و دراز شبیه پشم درست کنند.
فرهنگ عمید
نوعی شیرینی، به شکل تارهای سفید دراز شبیه پشم، که از شکر درست می کنند.
دانشنامه عمومی
پشمک (فیلم). پشمک ( انگلیسی: Cotton Candy ) فیلمی به کارگردانی ران هاوارد است که در سال ۱۹۷۸ منتشر شد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف
پیشنهاد کاربران
پَشمک شیرینی است که با کثرت ورزش و کشش چون موی و پشم سازند. پشمک پُفی با عبور جریان هوای گرم و مرطوب از روی شکر درست می شود. هنگامی که هوای گرم به شکر برخورد می کند آن را به صورت نیمه جامد درمی آورد. پس از آن به دلیل برخورد جریان ممتد هوای گرم با بلورهای نیمه جامد شکر و همچنین وجود رطوبت هوا، بلورها به صورت رشته هایی بلند و باریک درمی آیند. برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید، این رشته ها را بیشتر به دور تکه ای از چوبی خیس می پیچند و برای مصارف به صورتی دیگر پشمک را به شیوه های گوناگونی بسته بندی می کنند. گاهی به شکر مورد استفاده در فرایند تولید پشمک موادی دیگر را مانند اسانس های میوه ها، قهوه، کاکائو و زعفران می افزایند. پشمک سفید رنگ است اما گاهی به آن رنگ های خوراکی می افزایند و پشمک هایی رنگی یا رنگارنگ تولید می کنند. پشمک در زبان روزمره به عنوان کنایه نیز مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه پشمک با تنوع بالا به یکی از شاخه های پرطرفدار صنایع غذایی شهر شیرینی و شکلات یعنی تبریز تبدیل و در شهرک های صنعتی تبریز و شرکت های بزرگ صنایع غذایی چون اطمینان ، بال تک آذر، حیدربابا ، شیرین وطن و. . . تولید و به کشورهای منطقه صادر میشود. ... [مشاهده متن کامل]
تاریخچه استفاده از این شیرینی در ایران به طور دقیق مشخص نیست اما در اشعار بُسحق اَطعمه شیرازی شاعر قرن نهم هجری به پشمک اشاره شده است که مشخص می شود از حدود ششصد سال پیش این شیرینی در میان خوراکی های ایرانی بوده است: مشهورترین نوع پشمک جهان توسط ویلیام موریسون و جان واتون آمریکایی ابداع شد و برای نخستین بار پشمک و ماشین ساخت آن را در سال ۱۸۹۷ میلادی اختراع کردند. آن دو این اختراع خود را نخستین بار در نمایشگاه جهانی سال ۱۹۰۴میلادی رونمایی کردند که بسیار مورد استقبال تماشاگران این نمایشگاه قرار گرفت. پس از آن نمایشگاه این خوراکی جدید در فرهنگ های گوناگون با نام های متفاوتی شناخته شد که یا برگرفته از شکل آن بود یا از روش ساخت آن. امروزه این خوراکی با نام های متفاوتی مانند آبنبات پنبه ای ( انگلیسی آمریکایی: Cotton candy ) ، آبنبات ابریشمی ( انگلیسی بریتانیایی: Candy floss ) ، چرخ شکر ( هلندی: Suikerspin ) ، پشمک ( فارسی: پشم + ک ) در زبان های گوناگون شناخته می شود. تولید پشمک به صورتی که امروزه شناخته می شود توسط ماشینی با قطعات مکانیکی و چرخان صورت می گیرد که توسط ژوزف لزکو، دندانپزشکی اهل نیواورلئان لوئیزیانا در سال ۱۹۲۱ میلادی اختراع شده است. پس از سال ۱۹۷۰ میلادی پشمک به صورت صنعتی تولید و بسته بندی شد. در ایالات متحده آمریکا روز ۷ دسامبر هر سال روز ملی پشمک ( انگلیسی: National Cotton Candy Day ) نام گذاری شده است. در ایران نیز پس از جنگ جهانی دوم پشمک آمریکایی وارد ایران شد و در شهر بروجرد برای اولین بار تهیه شد که به ان پشمینه گفته می شد. اکنون نیز چندین کارگاه پشمک و ارده در شهر بروجرد فعال است.
اگه پشمک خوراکی متظورمون باشه میشه Cotton Candy. نام دیگه ش fairy floss نام دیگه ش candy floss . پس ۳تا اسم داره