پسته کوهی

دانشنامه عمومی

پسته کوهی یا پسته وحشی یا کلخونگ ( نام علمی: Pistacia terebinthus ) گیاهی از تیره پسته ایان است.
نتایج برخی پژوهش ها نشان داده که افشره پسته کوهی و فلووکسامین به تنهایی یا در کاربرد همزمان، در موش های تحت استرس بی حرکتی، باعث کاهش برخی آسیب های ناشی از استرس و افسردگی می شوند. افشره پسته کوهی در کنار داروی فلووکسامین علاوه بر کاهش افسردگی القاء شده با استرس بی حرکتی، باعث بهبود شرایط آنتی اکسیدانی در بافت اسبک مغز می شوند. [ ۱]
درختی به ارتفاع ۲–۳ متر و خودرو بوده که زیستگاه اصلی آن در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمالی، کرمان، بلوچستان، خوزستان، چهار محال و بختیاری، کردستان، کرمانشاه و ایلام است ولی در دیگر نقاط کشور به طور پراکنده یافت می شود. از میوهٔ آن بیشتر در تهیه ترشیجات استفاده می شود اما حالت خشک شدهٔ آن دارای مغزی به شکل و طعم پسته بوده و به کردی آن را وهنوشک و قسقوان و در خراسان بنه می گویند. در زبان کردی به آن گُنوشک می گویند در لری و لکی نیز به آن قولنگ یا کولنگ و در زبان بختیاری به نوع پوست دار نرم آن کلخونگ و به نوع پوست سخت آن بن می گویند. در کرمان به آن بنه می گویند و غذای محلی کرمانی هم محسوب می شود.
عکس پسته کوهی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پستۀ کوهی
رجوع شود به:بادام زمینی

پیشنهاد کاربران

مغز بنه پسته این روزها جای گزین پودر پسته شده ، چون با قیمتی که دارد با یقین می شود گفت جایگاه خود را بین سایر محصولات لوازم قنادی پیدا کرده ، همینک کاربرد مغز بنه پسته بیشتر برای مصارف صنایع شیرینی پزی و سوهان و همچنین بستنی است.

بپرس