پرینت سه بعدی سرامیک

دانشنامه عمومی

پرینت سه بعدی سرامیک ( به انگلیسی: Ceramic 3D Printing ) روشی است که در آن ذرات سرامیک ( خاک رس یا ترکیبات خام دیگر ) به صورت خطی و لایه ای کنار هم قرار می گیرند و از برهم نشستن این خطوط و لایه ها، جسم سرامیکی تولید می شود.
خواص فوق العاده سرامیک ها سبب استفاده گسترده آن ها در صنایع مختلف نظیر صنایع شیمیایی، صنایع مکانیکی، صنایع الکترونیکی، صنایع هوایی و صنایع پزشکی شده است. برخی از این خواص عبارتند از استحکام و سختی بالا، پایداری گرمایی و شیمیایی مناسب و عملکرد گرمایی، الکتریکی، نوری ( به انگلیسی: Optical ) و مغناطیسی مناسب.
برای شناخت دقیق تر این روش، لازم است ابتدا انواع سرامیک را بشناسیم.
در یک تقسیم بندی کلی، سرامیک ها را به دو دسته تقسیم می کنند، سرامیک های کلاسیک و سرامیک های فنی.
سرامیک های کلاسیک فقط از مواد طبیعی مانند خاک رس تشکیل شده اند، در صورتی که سرامیک های فنی شامل مواد دیگری مانند سیلیکون، کربن، نیتروژن و ازت می باشند. سرامیک های فنی با نام سرامیک های صنعتی یا مهندسی نیز شناخته می شوند. این سرامیک ها نسبت به سرامیک های کلاسیک، خواص مکانیکی و حرارتی و شیمیایی بسیار بهتری دارند و آنچه در صنایع پیشرفته استفاده می شود، همین نوع است.
ساخت سرامیک ها عموماً از ترکیب مواد پودری و با استفاده یا بدون استفاده از چسب و دیگر افزودنی ها آغاز می شود و سپس با استفاده از روش های مرسومی نظیر قالب گیری، قالب های فشاری و … فرم می گیرد. برای تولید سرامیک با تراکم و استحکام مناسب، لازم است از کوره با دمای بالا استفاده کرد. ویژگی های سرامیک سبب می شود تا تولیدش طولانی و پرهزینه باشد، همچنین محدودیت هایی نیز در زمینه ایجاد شکل مطلوب با استفاده از روش های موجود وجود دارد. از طرف دیگر، ماشین کاری سرامیک ها امری بسیار سخت و پر هزینه است و عموماً رسیدن به شکل نهایی با کیفیت سطح مطلوب و بدون ترک با این روش بسیار سخت است، چرا که سرامیک ها موادی بسیار مستحکم و سخت و در عین حال شکننده اند.
همه این ویژگی، اهمیت موضوع چاپ سه بعدی سرامیک ها را نشان می دهد.
چاپ سه بعدی مجموعه ای از تکنولوژی های پیشرفته است که با استفاده از کنار هم قرار دادن مواد به صورت نقطه به نقطه، خط به خط یا لایه به لایه بر اساس مدل سه بعدی ( 3D CAD ) که توسط نرم افزار دیگری به لایه های دوبعدی تبدیل شده، قطعه مورد نظر را ایجاد می کند. این روش امکان ساخت قطعات پیچیده را به صورت دقیق به ما می دهد، قطعاتی که ساختشان به کمک روش های سنتی مانند ریخته گری یا ماشین کاری، بسیار سخت یا حتی نشدنی است.
عکس پرینت سه بعدی سرامیکعکس پرینت سه بعدی سرامیکعکس پرینت سه بعدی سرامیکعکس پرینت سه بعدی سرامیکعکس پرینت سه بعدی سرامیکعکس پرینت سه بعدی سرامیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس