پروانه دریایی

دانشنامه عمومی

پروانهٔ دریایی از جانوران نرم تن آبزی است که در اصل نوعی حلزون شناگر و آبزی به شمار می آید.
این جانور متعلق به زیرردهٔ راست شکم پایان ( Orthogastropoda ) و بالاراستهٔ دگرآبششان ( Heterobranchia ) ، راستهٔ پُشت آب ششان ( Opisthobranchia ) ، زیرراستهٔ پروانه های دریایی ( Thecosomata ) است. از آن جا که پروانه های دریایی بر خلاف اکثر شکم پایان دیگر، تمامی عمر خود را در حالت پلانکتونی می گذرانند آن ها را جانورانی تمام پلانکتونی ( Holoplanktonic ) می نامند.
از دیدگاه زمین شناختی، پروانه های دریایی گروهی تازه هستند و از دوره پالئوسن پسین تکامل یافته و به دوره نوزیستی رسیده اند.
پروانه های دریایی بیشتر از پلاکتون ها تغذیه می کنند ولی گاه فعالانه دست به شکار هم می زنند. پروانه های دریایی هر روز به طور دسته جمعی در ستونی عمودی به دنبال پلانکتون ها به اعماق دریا می کوچد و شب ها در سطح آب به شکار باز می گردد. به هنگام فرورفتن به اعماق، پروانهٔ دریایی باله های خود را رو به بالا می گیرد.
عکس پروانه دریایی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پروانۀ دریایی (sea butterfly)
عضوی از یک گروه نرم تنان، متشکل از ۱۰۰ گونه. آزادانه در اقیانوس شنا می کنند و دارای یک جفت بالۀ رشدیافته از جوانب سر و گردن اند که به جانور امکان می دهد با بال بال زدن جلو برود. پروانۀ دریایی متعلق به راستۀ تکوسوماتا، زیرردۀ عقب آبششان، ردۀ شکم پایان، شاخۀ نرم تنان است.

پیشنهاد کاربران

بپرس