پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

پیشنهاد کاربران

دانشکدگان فنی دانشگاه تهران ( نام سابق پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران و دانشکده فنی دانشگاه تهران ) ، به مجموعه ای از دانشکده ها و موسسات آموزشی، تحقیقاتی و فنی - مهندسی زیر مجموعه دانشگاه تهران گفته می شود. دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، در سال ۱۳۱۳ تأسیس شد و بعدها، سه دانشکده به آن اضافه شد که این دانشکده هم اکنون در دو استان گیلان و استان تهران فعالیت دارند. در سال ۱۴۰۰ عناوین پردیس های فنی، هنر، ابوریحان، فارابی، کشاورزی و… که از آن دسته از مجموعه های دانشگاهی دانشگاه تهران هستند که پذیرای دانشجویان نوبت روزانه ( آموزش رایگان ) محسوب می شوند؛ همگی به «دانشکدگان» تغییر یافتند، تا میان این مجموعه های دانشگاهی روزانه با پردیس های بین المللی و خودگردان ( برای دانشجویان شهریه پرداز ) دانشگاه تهران، تمایز ایجاد شود؛ لذا از آن تاریخ، پردیس فنی نیز که مجموعه ای از دانشکده های دانشگاه تهران است؛ به دانشکدگان فنی دانشگاه تهران تغییر نام یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، مهد مهندسی کشور و مادر دانشگاه های صنعتی ایران است. در پی تأسیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳، دانشکدهٔ فنی نیز به عنوان یکی از شش دانشکدهٔ اولیهٔ آن دانشگاه با گردآوری مدرسه های فنی دولتی موجود در آن زمان در دانشکده ای واحد شکل گرفت و تأسیس شد. قدیمی ترین این مدارس فنی، مدرسه رنگرزی بود که زیر نظر گمرک اداره می شد. دولت در سال ۱۲۹۴ خورشیدی یک شیمیست از اروپا آورد تا رنگ قالی های صادراتی را برای تشخیص قالی هایی کنترل کند که خامه آنها با رنگ موسوم به «جوهری» رنگ آمیزی و باعث افت ارزش قالی ایرانی در بازار جهانی شده بود. عده ای از مأموران گمرک نزد این شیمیست مدتی آموزش می دیدند و سپس به گذرگاه های مرزی صدور قالی فرستاده می شدند. گاهی اطلاعات ناقص آنان که به تشخیص غلط می انجامید، باعث شکایت تجار می شد و در نتیجه، دولت تصمیم گرفت مدرسه رنگرزی در تهران دایر کند. در نخستین دوره این مدرسه، ده مآمور گمرک آموزش دیدند اما سپس تصمیم گرفته شد که در این مدرسه، علاوه بر تشخیص رنگ، شیوه نوین رنگرزی آموزش داده شود. در نتیجه دوره مدرسه دوساله شد و شاگردان از میان فرزندان رنگرزهای تهران انتخاب شدند. شاگردان می بایستی در دوره تحصیل، از چهار رنگ ثابت گیاهی ( روناس و نیل و قرمز دانه و اسپوراک ) ۱۷۰ رنگ ثابت تهیه کنند. دولت برای این مدرسه چهار معلم از بلژیک با حقوق سالیانه مجموعاً ۱۸۶۰۰ تومان استخدام کرد و مدیریت مدرسه نیز با همان شیمیستی بود که در آغاز استخدام کرده بود. مجلس شورای ملی در اول مهر ۱۳۰۱ بودجه جداگانه سالیانه ۳۶۰۰ تومان برای مدرسه رنگرزی تصویب کرد.

پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهرانپردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهرانپردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهرانپردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهرانپردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پردیس_دانشکده‌های_فنی_دانشگاه_تهران
بنابراین دانشکده مهندسی عمران در پردیس شماره 1 ( مرکزی ) دانشگاه تهران واقع شده است با تشکر

بپرس