پرده اهنین

دانشنامه عمومی

پرده آهنین (فیلم). «پرده آهنین» ( انگلیسی: The Iron Curtain ( film ) ) فیلمی در ژانر مهیج به کارگردانی ویلیام ولمن است که در سال ۱۹۴۸ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به دانا اندروز، جین تیرنی، و جون هوک اشاره کرد.
عکس پرده آهنین (فیلم)

پرده آهنین (فیلم ۲۰۱۸). پرده آهنین ( به تامیلی: Irumbu Thirai ) و ( به انگلیسی: Iron Curtain ) فیلمی هندی محصول سال ۲۰۱۸ و به کارگردانی پی. اس میتران است. در این فیلم بازیگرانی همچون ویشال، آرجون سارجا، سامانتا روت پرابو و سومان ایفای نقش کرده اند.
عکس پرده آهنین (فیلم ۲۰۱۸)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پرده آهنین. پردۀ آهَنین (Iron Curtain)
در اروپای پس از جنگ جهانی دوم، مرز نمادین میان غرب سرمایه داری و شرق کمونیست در دورۀ جنگ سرد. این اصطلاح را وینستون چرچیل، نخست وزیر بریتانیا، از ۱۹۴۶ رواج داد. اتل اسنودن(۱۸۸۱ـ۱۹۵۱)، جهانگرد انگلیسی، که در زمان بلشویک ها به روسیه سفر کرد، در ۱۹۲۰ اصطلاح پردۀ آهنین را در اشاره به مرز شوروی به کار برد. گوبلس، وزیر دولت نازی ها، چند ماه پیش از چرچیل در ۱۹۴۵ از این واژه استفاده کرد تا مرز میان مللِ تحت سلطۀ شوروی و ملل تسلیم شده به آلمان را توصیف کند.

پیشنهاد کاربران

پردهٔ آهنین ( به انگلیسی: Iron Curtain ) نام بخش بندی مرزی اروپای پس از جنگ جهانی دوم در ۱۹۴۵ و در جنگ سرد به دو بخش اروپای غربی و کشورهای عضو پیمان ورشو بود. با پایان جنگ سرد در ۱۹۹۱ پردهٔ آهنین نیز برچیده شد.
...
[مشاهده متن کامل]

این اصطلاح کنایه ای است از تلاش های اتحاد جماهیر شوروی برای ممانعت از ارتباط آزاد خود و دولت های اقماری اش با کشورهای غیر کمونیستیِ غربی. این اصطلاح را نخستین بار وینستون چرچیل در سال ۱۹۴۵ ضمن بحث از مسائل سیاست خارجی در مجلس عوام به کار برد.
در خاورِ این پرده شوروی و هم پیمانانش و در بخش باختری جامعهٔ اروپا و ناتو جای داشتند. مهم ترین نماد فیزیکیِ این پرده دیوار برلین بود.
با پایان جنگ جهانی دوم و آغاز جنگ سرد، تنش میان شوروی و غرب افزایش یافت. سنای آمریکا در پاسخ به دخالت شوروی در کودتای چکسلواکی با تصویب قطعنامه واندنبرگ - کنالی در ۱۱ ژوئن ۱۹۴۸ به دولت آمریکا اجازه پذیرفتن تعهداتی در خارج از مرزهای آمریکا را داده بود. پیمان نظامی واشینگتن که بعدها به پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) شناخته شد در ۴ آوریل ۱۹۴۹ میان آمریکا، اعضای پیمان بروکسل و دیگر کشورهای بلوک سرمایه داری که به این پیمان دعوت شده بودند به امضا رسید. شوروی در پاسخ به آن پیمان ورشو را تشکیل داد.
فروپاشی این پرده از لهستان آغاز شد و با مجارستان، آلمان شرقی، بلغارستان، چکسلواکی و رومانی ادامه یافت. رومانی تنها کشور بلوک شرق بود که سرنگونی رژیم کمونیستی اش با خشونت همراه بود. سقوط دیوار برلین در ۱۱ نوامبر ۱۹۸۹ نماد برچیده شدن پردهٔ آهنین در اروپا بود.

پرده اهنینپرده اهنینپرده اهنینپرده اهنینپرده اهنین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پرده_آهنین

بپرس