پرتگاه گسل دیواره ای کوچک در سطح زمین است که در آن یک قطعه از گسل به صورت عمودی نسبت به قطعه دیگر جابه جا شده است. این عارضه حالت توپوگرافی از پدیده گسل خوردگی است که به جابه جایی سطح زمین با حرکت در راستای گسل ها ارتباط دارد. پرتگاه های گسل با حرکت افتراقی و متعاقب آن فرسایش در امتداد گسل های قدیمی غیرفعال یا با حرکت و جابه جایی در راستای گسل های جدید فعال خود را نشان می دهند.
پرتگاه های گسلی سنگ های سخت و سستی هستند که به شدت شکسته شده اند. در بسیاری از موارد، پرتگاه ها از بلوک بالاآمده ( فرادیواره ) ساخته شده و ممکن است بسیار شیب دار باشد. ارتفاع پرتگاه گسل با میران جابه جایی عمودی در امتداد گسل برابر است. پرتگاه های فعال معمولاً بر اثر جابه جایی زمین ساختی شکل می گیرند؛ به عنوان مثال زمانی که یک زمین لرزه ارتفاع سطح زمین را تغییر می دهد و این حالت می تواند بر اثر هر نوع گسل از جمله گسل امتدادلغز رخ دهد که جابه جایی اصلی در این نوع گسل به صورت افقی است. به صورت کلی این جابه جایی و حرکت بر اثر چندین عامل در طول زمان است. جابه جایی در حدود ۵ تا ۱۰ متر در هر رویداد زمین ساختی رایج و فراوان است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفپرتگاه های گسلی سنگ های سخت و سستی هستند که به شدت شکسته شده اند. در بسیاری از موارد، پرتگاه ها از بلوک بالاآمده ( فرادیواره ) ساخته شده و ممکن است بسیار شیب دار باشد. ارتفاع پرتگاه گسل با میران جابه جایی عمودی در امتداد گسل برابر است. پرتگاه های فعال معمولاً بر اثر جابه جایی زمین ساختی شکل می گیرند؛ به عنوان مثال زمانی که یک زمین لرزه ارتفاع سطح زمین را تغییر می دهد و این حالت می تواند بر اثر هر نوع گسل از جمله گسل امتدادلغز رخ دهد که جابه جایی اصلی در این نوع گسل به صورت افقی است. به صورت کلی این جابه جایی و حرکت بر اثر چندین عامل در طول زمان است. جابه جایی در حدود ۵ تا ۱۰ متر در هر رویداد زمین ساختی رایج و فراوان است.
wiki: پرتگاه گسل