پدیده قرانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] پدیده قرآنی. پدیده قرآنی ترجمه فارسی از کتاب عربی «الظاهرة القرآنیة: مشکلات الحضارة» اثر نویسنده الجزایری مالک بن نبی است. این کتاب در ابتدا به زبان فرانسه نگاشته شده که توسط عبدالصبور شاهین به زبان عربی برگردانده شده سپس علی حجتی کرمانی، کتاب عربی را به زبان فارسی ترجمه نموده است.
مترجم علاوه بر ترجمه، حواشی ای را هم بر کتاب افزوده است. چاپ اول این ترجمه در پاییز 1371ش در توسط نشر مشعر و در 3000 نسخه انجام شده است.
وی نیز همانند نویسنده ارزش معنوی کتاب را به روح پدر و مادر خود تقدیم نموده است
ایشان در صفحه 5 کتاب، پیش از شروع بحث، آیات 3 تا 5 سوره نجم، 109 یونس و 23 بقره را با ترجمه ذکر کرده است.
مترجم، در پیشگفتارش که در سال 1369 نگاشته است مطالب ارزشمندی بیان نموده است. ایشان درباره کتاب «الظاهرة القرآنیة» می گوید: هرچند سال ها از تاریخ نگارش این کتاب می گذرد، لکن از اندک نمونه های منشوراتی است که «دوره پایانی» ندارد و هماره زنده، نو و الهام بخش بوده و هیچ گاه گردوغبار کهنگی و صبغه گذشت زمان چهره جاذب و با طراوت آن را نمی پوشاند... و خواننده فارسی زبان به هنگام مطالعه ترجمه آن به درستی اندر خواهد یافت که «مالک بن نبی» تحت تأثیر «رخداد التقاط» و به منظور رودررویی با آن، این اثر زنده و جاوید را خلق نموده است.
ترجمه این کتاب متناسب با حالات شخصی و مواقف اجتماعی و مواضع سیاسی مترجم، در مجال های پراکنده و فرصت های گوناگون و احیاناًً متضاد، انجام گرفت و انعکاس آن حالات و مواضع خاص و این فرصت های ویژه ولو به صورت کم رنگ در ترجمه مزبور، از دید تیز و نظر دقیق خواننده کاوشگر مخفی نخواهد بود... نظرات توضیحی، تکمیلی و یا نقدی از مترجم عربی به طور اندک و نیز مترجم فارسی به طور نسبتاً مشروح در پاورقی آورده شده است که با علائم «مترجم» برای مترجم فارسی و «ع-ش» برای مترجم عربی قابل تشخیص و تفکیک می باشند

[ویکی اهل البیت] پدیده قرآنی (کتاب). «الظاهرة القرآنیه» نوشته مالک بن نبی، محقّق شهیر الجزائری است که با عنوان «پدیده قرآنی» به فارسی برگردانده شده است. مؤلّف در این کتاب این موضوعات را نقد و بررسی کرده است: تحقیقی مقدماتی پیرامون پدیده قرآنی، پدیده دینی، حرکت نبوی، مبدأ نبوت، اصول اسلام، کیفیت وحی، موقعیت و شخصیت محمد صلی الله علیه و آله در پرتو پدیده وحی، ویژگی های وحی، ارتباط میان قرآن و کتاب مقدّس و... مقایسه میان داستان یوسف در قرآن و کتاب مقدس و بررسی نتایج این مقایسه.
مقدمه دکتر محمد عبداللَّه و «فصلی در اعجاز قرآن» از استاد محمود محمد شاکر در آغاز، زینت بخش کتاب است. همچنین فهرست های فنی در آخر کتاب نیز بهره وری از آن را آسان ساخته است.
قم، نشر مشعر، 1371، 417 صفحه، وزیری.

پیشنهاد کاربران

بپرس