پدرسالار

فرهنگستان زبان و ادب

{patriarchal} [جامعه شناسی] ویژگی جامعه یا خانواده ای که پدرسالاری بر آن حاکم است؛ مربوط به پدرسالاری

دانشنامه عمومی

پدرسالار (فیلم). پدرسالار ( ایتالیایی: Padre Padrone ) فیلمی است به کارگردانی برادران تاویانی که در سال ۱۹۷۷ منتشر شد و توسط سینما 5 دیستریبوتیینگ ( آمریکا ) توزیع شد. از بازیگران آن می توان به نانی مورتی، ساوریو مارکونی و گاوینو لدا اشاره کرد.
این فیلم توانست جایزهٔ نخل طلای جشنواره فیلم کن ۱۹۷۷ را از آنِ خود کند.
این فیلم بر اساس کتابی از گاوینو لدا با عنوان «آب، بابا، ارباب» ساخته شده است.
سی سال قبل، افیزیو به مدرسه گاوینو می‏ رود و او را که شش سال بیشتر ندارد، بیرون می‏ آورد تا چوپان بشود. گاوینو که ترسیده است، از کوهستان فرار می‏ کند، اما گیر می‏ افتد و پدرش او را تنبیه می‏ کند. پس از گذرانیدن این دوران، در بیست سالگی مخفیانه آکاردئونی می‏ خرد و کارهایی می‏ کند که باعث نگرانی پدرش می‏ شود. بعد از آن تصمیم می‏گیرد با چند نفر به آلمان مهاجرت کند اما موفق نمی‏ شود. پدر زمینش را می‏ فروشد و گاوینو را به خدمت نظام می‏ فرستد. گاوینو زبان ایتالیایی می آموزد ، دیپلم می‏ گیرد، ارتش را ترک می کند و به دانشگاه می‏ رود. با پشت سر گذاشتن چالش‏ های فراوان به روستای دوران کودکی باز می ‏گردد تا داستان زندگی ‏اش را بنویسد. . . [ ۱]
عکس پدرسالار (فیلم)

پدرسالار (فیلم ۲۰۱۶). پدرسالار ( به انگلیسی: The Patriarch ) با عنوان اصلی ماهانا یک فیلم درام محصول سال ۲۰۱۶ سینمای نیوزیلند به کارگردانی لی تاماهوری و نویسندگی جان کولی است.
این فیلم داستان دو خانواده مائوری به نام های ماهانا و پواتا را روایت می کند که رقبای سرسخت یکدیگر هستند. ظاهراً این دشمنی به زمانی برمی گردد که تامیهانا ماهانا عاشق رامونا شد و او را از دست نامزدش، روپنی پواتا، که نمی خواست با او ازدواج کند، نجات داد. در اواخر دهه ۱۹۵۰، تامیهانا پدرسالار قبیله ماهانا است و یک کسب و کار خانوادگی موفق برای چیدن گوسفند در ناحیه گیزبورن اداره می کند، در حالی که نوه سرسخت او سیمئون تحت حکومت استبدادی تامیهانا به سر می برد.
تمیهانا به عنوان تنبیه به خاطر اظهارات اهانت آمیز در هنگام شام خانواده، کارهای خانه را به سیمئون اختصاص می دهد. سیمئون هنگام تمیز کردن اتاق کار مادربزرگش، عکسی از رامونا و روپنی را به عنوان یک زوج پیدا می کند. بعداً سیمئون عکس را به مادرش حوریا و خاله هایش نشان می دهد. هوریا پسرش را به خاطر کندوکاو در تاریخ خانواده سرزنش می کند و ادعا می کند که مادربزرگش نمی تواند روپنی را تحمل کند. سیمئون بعداً از مادربزرگش در مورد عکس می پرسد، او تمایلی به صحبت در مورد این موضوع ندارد اما می گوید که مردها برای آنچه می خواهند می جنگند.
تمورا موریسون … تامیهانا ماهانا
• آکوهاتا کیف … سیمئون ماهانا
• نانسی برونینگ … رامونا ماهانا
• جیم موریارتی … روپنی پواتا
• ریگان تیلور … جاشوا ماهانا
• ماریا واکر … هوریا ماهانا
• سینا مک کینلی … گلوریا ماهانا
پدرسالار توسط شرکت تولیدی جامپ فیلم و تلویزیون مستقر در نیوزلند تولید شده است. این فیلم توسط چندین حزب از جمله کمیسیون فیلم نیوزیلند، نیوزیلند آن ایر، تلویزیون مائوری، انترتینمنت وان، وایلد بانچ و چندین سرمایه گذار سهام خصوصی تأمین شد. علاوه بر این، ماهانا اولین فیلم نیوزلندی بود که از طریق پلتفرم سرمایه گذاری سهامی Snowball Effect تأمین مالی شد.
فیلمبرداری برای پدرسالار در حومه شهر خارج از اوکلند، بزرگ ترین شهر کشور، انجام شد. [ ۲]
این فیلم برای اولین بار در شصت و ششمین جشنواره بین المللی فیلم برلین در ۱۳ فوریه ۲۰۱۶ قبل از اولین نمایش در نیوزیلند در ۳ مارس ۲۰۱۶ به نمایش درآمد. [ ۳]
عکس پدرسالار (فیلم ۲۰۱۶)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

patriarch (اسم)
سالار، شیخ، رئیسه خانواده، ایلخانی، بزرگ خاندان، پدرسالار، ریش سفید قوم، پدرشاه، رئیس خانواده

فارسی به عربی

اب

پیشنهاد کاربران

پدرسالار یک مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی محصول سال ۱۳۷۲–۱۳۷۴ به تهیه کنندگی و کارگردانی اکبر خواجویی است.
داستان مجموعه دربارهٔ پدر میانسالی به نام «اسدالله خان» است. اسدالله خان پدری مهربان، خانواده دوست، دلسوز و در عین حال سختگیر و پرصلابت است. به باور او همهٔ پسرانش پس از ازدواج می بایست در خانهٔ بسیار بزرگ او زندگی کنند. او چنین سیاستی را در مورد دو دخترش «مهری» و «زری» در پیش نگرفته و به همین جهت آن ها دارای زندگی مستقلی هستند.
...
[مشاهده متن کامل]

ماجرای اصلی سریال از ازدواج آخرین فرزند او «ناصر» آغاز می شود. ناصر که با دخترعموی خود «آذر» وصلت کرده به ناچار باید همانند دو برادر بزرگ تر خود در خانهٔ پدری زندگی کند. اما همسرش آذر که شاغل است و استقلال طلب، زندگی در خانهٔ پدرشوهر را منطقی نمی داند و شروع یک زندگی کاملاً مستقل و به دور از دخالت های دیگران را طلب می کند. آذر به شدت پای این خواسته اش می ایستد و تحت هیچ عنوان از موضعش عقب نشینی نمی کند. از طرف دیگر اسدالله خان نیز موافقت با آذر را نوعی شکست و ضعف تعبیر نموده و از سوءاستفادهٔ احتمالی فرزندان دیگرش در آینده نگران است.
اختلاف نظرها به تدریج بالا می گیرد تا جایی که «مولود» ( خواهرزن اسدالله خان ) که دشمنی دیرینه ای با او دارد فرصت را غنیمت می شمرد و برای انتقام از اسدالله خان دست به کار می شود. مولود برای اجرای نقشه های خود از وجود دخترش «زهره» ( که عروس اسدالله خان است ) استفاده می کند.
سایر بازیگران:
صدای بعضی از بازیگران این مجموعهٔ تلویزیونی به شرح زیر دوبله شده است:
این مجموعهٔ تلویزیونی در محلهٔ امامزاده یحیی ( در تهران ) و در خانه ای قدیمی، متعلق به یکی از نوادگان قاجاری به نام خانم مهرانگیز، ساخته شد که اکنون به خانهٔ فرهنگ امامزاده یحیی تبدیل شده است.
طراحی گریم و چهره پردازی بر عهده رضا رادمنش بود.
به گفتهٔ ناصر هاشمی، بازیگر نقش ناصر، در زمان پخش این مجموعه، خانم کمند امیرسلیمانی به دلیل داشتن شخصیتی لجباز و یکدنده در داستان فیلم، توسط یک رانندهٔ تریلی تهدید شده بود. همچنین، بعضی از مردم با دیدن ناصر هاشمی در سطح شهر، او را به بازگشت به خانهٔ پدر و احترام به بزرگتر سفارش می کردند.

پدرسالار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/پدرسالار

بپرس