پتاسیم سدیم تارترات ( به انگلیسی: Potassium sodium tartrate ) یا نمک راشل ( Rashel salt ) با فرمول شیمیایی KNaC۴H۴O۶·4H۲O یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۹۸۵۵۸۳۶ است. که جرم مولی آن ۲۸۲٫۱ g/mol می باشد. شکل ظاهری آن به صورت پودر سفید رنگ و همانند نمک می باشد.
نمکی دو برابر از سدیم و پتاسیم برای اسید تارتاریک است. اولین بار ( حدود سال 1675 ) توسط شیمی دان پیر سنت ، از لا روشل ، فرانسه تهیه شد. اولین موادی که در پیزوالکتریکی کشف شد تارتارات پتاسیم ، سدیم و مونو پتاسیم فسفات بودند. [ ۲] این ویژگی منجر به استفاده گسترده آن در گرامافون "بلور" ( تلفن ) ، هدست و میکروفون در زمان رونق الکترونیک مصرفی پس از جنگ جهانی دوم در اواسط قرن بیستم شد. این ترانسفورماتورها دارای خروجی فوق العاده زیاد با خروجی هدفون معمولی 2 ولت یا بیشتر هستند. نمک روشل مرطوب است ، بنابراین در صورت ذخیره شدن در شرایط مرطوب ، هر ترانسفورماتور مبتنی بر این ماده تحت تأثیر قرار می گیرد. یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۹۸۵۵۸۳۶ است. که جرم مولی آن ۲۸۲٫۱ g/mol می باشد. شکل ظاهری آن به صورت پودر سفید رنگ و همانند نمک می باشد.
نقطه جوش: نقطه جوش 220 درجه سانتیگراد ( 428 درجه فارنهایت؛ 493 درجه کلوین ) . بدون آب در دمای 130 درجه سانتیگراد ؛ در 220 تجزیه می شود.
حلالیت:حلالیت در آب 26 گرم در 100 میلی لیتر در دمای 0 درجه سانتیگراد و 66 گرم در 100 میلی لیتر در دمای 26 درجه سانتیگراد اما وضعیت حلالیت در اتانول نامحلول است.
آماده سازی:
ماده اولیه پتاسیم بی تارترات با حداقل محتوای تارتاریک اسید 68٪ است. این ابتدا در آب یا مادر آبدسته قبلی حل می شود. سپس با سدیم هیدروکسید داغ به pH 8 صابون شده ، با کربن فعال رنگ زدایی شده و قبل از فیلتر تصفیه شیمیایی می شود. فیلتر تصفیه شده در دمایآب سنج 100 درجه سانتیگراد تا دمایآب سنج 42 درجه سانتیگراد تبخیر می شود و به دانه هایی می رسد که نمک Seignette با خنک شدن آهسته متبلور می شود. نمک با سانتریفوژ ، همراه با شستشوی گرانول ها ، از مشروبات الکلی مادر جدا شده و در کوره دوار خشک شده و قبل از بسته بندی الک می شود. اندازه دانه های تجاری در بازاری از 2000 میکرومتر تا < 250 میکرومتر ( پودر ) است. [ ۳]
بلورهای بزرگتر نمک روشل تحت شرایط کاهش گرانش و همرفت روی صفحه اسکای لب رشد کرده اند . [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفنمکی دو برابر از سدیم و پتاسیم برای اسید تارتاریک است. اولین بار ( حدود سال 1675 ) توسط شیمی دان پیر سنت ، از لا روشل ، فرانسه تهیه شد. اولین موادی که در پیزوالکتریکی کشف شد تارتارات پتاسیم ، سدیم و مونو پتاسیم فسفات بودند. [ ۲] این ویژگی منجر به استفاده گسترده آن در گرامافون "بلور" ( تلفن ) ، هدست و میکروفون در زمان رونق الکترونیک مصرفی پس از جنگ جهانی دوم در اواسط قرن بیستم شد. این ترانسفورماتورها دارای خروجی فوق العاده زیاد با خروجی هدفون معمولی 2 ولت یا بیشتر هستند. نمک روشل مرطوب است ، بنابراین در صورت ذخیره شدن در شرایط مرطوب ، هر ترانسفورماتور مبتنی بر این ماده تحت تأثیر قرار می گیرد. یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۹۸۵۵۸۳۶ است. که جرم مولی آن ۲۸۲٫۱ g/mol می باشد. شکل ظاهری آن به صورت پودر سفید رنگ و همانند نمک می باشد.
نقطه جوش: نقطه جوش 220 درجه سانتیگراد ( 428 درجه فارنهایت؛ 493 درجه کلوین ) . بدون آب در دمای 130 درجه سانتیگراد ؛ در 220 تجزیه می شود.
حلالیت:حلالیت در آب 26 گرم در 100 میلی لیتر در دمای 0 درجه سانتیگراد و 66 گرم در 100 میلی لیتر در دمای 26 درجه سانتیگراد اما وضعیت حلالیت در اتانول نامحلول است.
آماده سازی:
ماده اولیه پتاسیم بی تارترات با حداقل محتوای تارتاریک اسید 68٪ است. این ابتدا در آب یا مادر آبدسته قبلی حل می شود. سپس با سدیم هیدروکسید داغ به pH 8 صابون شده ، با کربن فعال رنگ زدایی شده و قبل از فیلتر تصفیه شیمیایی می شود. فیلتر تصفیه شده در دمایآب سنج 100 درجه سانتیگراد تا دمایآب سنج 42 درجه سانتیگراد تبخیر می شود و به دانه هایی می رسد که نمک Seignette با خنک شدن آهسته متبلور می شود. نمک با سانتریفوژ ، همراه با شستشوی گرانول ها ، از مشروبات الکلی مادر جدا شده و در کوره دوار خشک شده و قبل از بسته بندی الک می شود. اندازه دانه های تجاری در بازاری از 2000 میکرومتر تا < 250 میکرومتر ( پودر ) است. [ ۳]
بلورهای بزرگتر نمک روشل تحت شرایط کاهش گرانش و همرفت روی صفحه اسکای لب رشد کرده اند . [ ۴]
wiki: پتاسیم سدیم تارترات