پایگاه استنادی علوم جهان اسلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) به آدرس :http://www.isc.gov.ir یک سیستم اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر می باشد. ایران با تولید ISC، بعد از ایالات متحده که 60 سال در مطالعات استنادی تجربه دارد و نیز بعد از کشور هلند، سومین نظام استنادی جهان را بنیانگذاری کرده است. هم اکنون، این تحلیل علمی توسط موسسه اطلاعات علمی (ISI) در دنیای انتشارات به خصوص در مورد نشریات، صورت می پذیرد. در حقیقت، ISC می کوشد تا چنین تحلیلی را انجام دهد و هم اکنون با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از انتشارات فارسی، به خصوص مجلات علمی، در تحلیل محتوایی، ارزیابی مجلات و رتبه بندی مؤسسات علمی، نویسندگان و مجلات در سطح ملی موفقیت هایی کسب کرده است. از آنجا که معیارهای علم سنجی بر اساس قوانین علمی پایه گداری شده اند، آن دسته از فراورده های علمی که توسط ISC تولید می شوند برابر با فراورده های تولید شده توسط ISI می باشند.
دکتر مهراد، گاهشماری از حرکت عظیم ایجاد پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را ارائه داد:این حرکت با فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تولید نظام استنادی ایران و اسلام در سال 1383 آغاز شد. در تاریخ 6/3/85 برنامه پایلوت توسط دکتر منصور کبکانیان، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اجرا شد. سپس در تاریخ سی و یکم شهریور ماه 1385 اولین همایش ملی ISC، در مجتمع تحقیقاتی عصر انقلاب با حضور دکتر محمدمهدی زاهدی و دکتر منصور کبکانیان برگزار گردید. در اکتبر سال 2006 در کویت، طرح ISC در سومین نشست وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی زاهدی ارائه شد. این طرح (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC) در نهمین مجمع عمومی وزرای آموزش و پرورش کشورهای اسلامی در رباط مراکش در سال 2007 تصویب گردید.
نمایه استنادی علوم ایران ISC در سال 1386 تولید گردید و زمان آغاز ورود نشریات عربی و انگلیسی کشورهای اسلامی به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در اسفند 1386 بود.در خرداد سال 1387 "پایگاه همایش های پر استناد فارسیPHPD "، در تیرماه، "نظام آگاهی رسانی استنادی (PCA)"، و در آبان ماه همان سال نیز "سامانه انتقال الکترونیکی نشریات به ISC به زبانهای فارسی ، عربی و انگلیسی" تولید گردید.
سپس در جلسه مورخ 25/8/87، موافقت قطعی با تاسیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC ) توسط شورای گسترش وزارت علوم و تحقیقات و فناوری انجام شد و کتاب علم ایران بر اساس (ISC ) در آبان سال 87 انتشار یافت.اسفند ماه 87 نیز تفاهم نامه ISC و SCOPUS امضا شد. پنجم آوریل 2009 در شیراز، اولین نشست کمیته اجرایی در شیراز برای تهیه برنامه سمینار (ISC ) تشکیل گردید.
در سال 88 و در روز سی و یکم اردیبهشت ماه، اساسنامه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تصویب شد.همچنین سمینار دو روزه ی (ISC ) در تاریخ 6-7 ژوئیه 2009 در کوالالامپور مالزی برگزار، و در همین سال پروتکل PMH پیاده سازی شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس