پارک لاله

دانشنامه عمومی

پارک لاله (کرمانشاه). پارک لاله که در گذشته نام های دیگری مانند پارک شهر، پارک ولیعهد و پارک ولیعصر نیز داشته است، پارکی در شهر کرمانشاه است. این پارک با مساحت ۲۷۱۰۰ متر[ ۱] در خیابان اشرفی اصفهانی، نرسیده به میدان فردوسی قرار دارد و یکی از پارک های قدیمی و زیبای کرمانشاه به شمار می آید. این پارک در سال ۱۳۴۸ تأسیس شد. [ ۲] کار نقشه برداری این پارک توسط مهندسی به نام ابراهیم کرمی انجام شد.
در گذشته در مکان کنونی پارک لاله، باغی وجود داشت که در میان مردم به «چال» معروف بود. شهرداری کرمانشاه در سال ۱۳۴۴ با مدیریت علیقلی جهانسوز این باغ را برای تبدیل به پارک خریداری و عملیات عمرانی برای ساخت آن را از سال ۱۳۴۵ آغاز کرد. این پارک که در ابتدا پارک شهر نام داشت، در سال ۱۳۴۸ افتتاح[ ۳] و پس از مدتی نام آن به پارک ولیعهد تغییر داده شد. [ ۴] پس از انقلاب با تغییر نام ها به اسامی مذهبی، نام پارک به پارک ولیعصر تغییر پیدا کرد[ ۵] ، اما این نام هم کمی بعد تغییر کرده و پارک لاله نامیده شد.
↑ «آمار پارکهای و میادین و فضای سبز متفرقه مناطق ششگانه و سازمان پارکها و فضای سبز». سازمان پارکها و فضای سبز کرمانشاه. بایگانی شده از اصلی در ۶ سپتامبر ۲۰۱۶. دریافت شده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۶. ↑ «ایرنا - بوستان لاله کرمانشاه ساماندهی شد». www. irna. ir. دریافت شده در ۲۰۱۶ - ۰۹ - ۱۱. ↑ سلطانی، محمدعلی، جغرافیای تاریخی و تاریخ مفصل کرمانشاهان، جلد اول، تهران: مؤسسۀ فرهنگی نشر سها، چاپ سوم: ۱۳۸۱؛ ص ۵۵۸. ↑ http://kermanshah. isna. ir/Default. aspx?NSID=5& SSLID=46& NID=41132 ایسنا. خاطرات یک انقلابی کرمانشاهی شب کشیک در شهربانی بدون اسلحه! ↑ راهنمای کرمانشاه، ادارۀ کل ارشاد ملی استان کرمانشاهان، چاپ کاوه، نوروز ۱۳۵۹، ص ۲۳؛ بازدید در ۱۸ اوت ۲۰۲۲.
• پارک ها در کرمانشاه
• جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه
• صفحه هایی که از یادکرد وب با پارامتر وضعیت پیوند استفاده می کنند
عکس پارک لاله (کرمانشاه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پارکی در تهران که در ۱۳۴۵ش در میدان اسب دوانی جلالیه، در محدودۀ خیابان های فاطمی، حجاب، کارگر شمالی و بلوار کشاورز امروزی احداث شد. نخست پارک فرح نام داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پارک گلسرخی خوانده شد و سپس پارک لاله نام گرفت. مدتی پس از احداث، به منظور احداث یک مرکز بزرگ فرهنگی تفریحی، در بخشی از اراضی آن، موزۀ هنرهای معاصر، موزۀ فرش، هتل اینترکنتینانتال (لالۀ کنونی)، مرکز آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، و ورزشگاه حجاب احداث شد. اما طرح قبلی تأسیس هتل ایران و ژاپن در آن به اجرا در نیامد. مساحت فعلی پارک ۳۵ هکتار است که ۲۳ هکتار آن را فضای سبز با باغچه های متعدد گلکاری شده، زمین های چمن کاری شدۀ وسیع و درختان و درختچه های تزیینی بسیار متنوع تشکیل داده است. استخر بسیار بزرگ و مدور پارک و ۴هزار آب نما، به زیبایی و لطافت هوای پارک افزوده اند. زمین بازی کودکان، زمین تنیس و کتابخانه و در سال های اخیر تعدادی رستوران و بازارچه نیز مساحت زیادی را به خود اختصاص داده اند. ویژگی مهم پارک لاله، ساختمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آن است. پارک لاله با پنج ورودی با خیابان های پیرامون خود مرتبط است.

پیشنهاد کاربران

بپرس