پادشاه سین مون

دانشنامه عمومی

فرمانروا سین مون ( ۶۸۱ میلادی تا ۶۹۲ میلادی ) ( هانگول: 신문왕 ) ( هانجا: 神文王 ) سی و یکمین پادشاه شیلا بود وی در سال ۶۸۱ میلادی با مرگ پدرش به تخت نشست و در سال ۶۹۲ میلادی به دلایل نامعلوم فوت کرد. پادشاه سینمون دومین شاه شیلای متحد بود. فرمانروا سینمون در سال ۶۶۵ توسط پدرش مونمو کبیر به عنوان ولیعهد برگزیده شد. شاه مونمو در بستر مرگش اختیارات خویش را به پسرش شاهزاده سینمون واگذار کرد و گفتند: ” کشور در هیچ زمانی نباید بدون یک پادشاه باشد. اجازه دهید شاهزاده قبل از اینکه تابوت مرا داشته باشد تاج سلطنتم را در اختیار بگیرد. ” امپراتور مونمو ساخت معبد گامیونسا را در ۵۰۰ متری دریای شرقی برای تضمین محافظت بودا از کشور در برابر دزدان دریایی شروع کرده بود. سینمون این معبد را تکمیل و آن را به پدرش تقدیم کرد. چیزی از گامیونسا به جز دو پاگودای سنگی باقی نمانده است. پاگوداها که ۱۳٫۴ متر ارتفاع دارند، مرتفع ترین پاگوداهای سه طبقه سنگی از زمان دودمان شیلا به شمار می روند و به عنوان گنج ملی شماره ۱۱۲ ثبت شده اند.
مدت کوتاهی پس از رسیدن به قدرت ( در حقیقت دوره رسمی عزاداری برای شاه مونمو کبیر که اخیراً جان باخته بود جریان داشت ) و در اواخر تابستان سال ۶۸۱ بود که یک شورش جدی بر علیه اختیارات سلطنتی به وقوع پیوست. این اتفاق که به اصطلاح ” شورش کیم هیوم دول ” نامیده می شود و از روی اسم رهبر آن که یک مقام رده بالای شیلایی بود نام گذاری شده است، از طرف دسته ای از مقامات اشرافی برای قدرت سلطنتی چالشی خطیر تلقی می شد. این موضوع به انگیزه ای برای سینمون برای استحکام قدرت خویش از طریق تسویه تعداد معینی از اشراف تبدیل شد.
علت شورش کیم محل بحث و مناقشه می باشد. کیم هیوم دول پدر زن سینمون بود. ممکن است ناکامی سینمون در بدنیا آوردن یک وارث مذکر از طریق دختر کیم و متعاقب آن به تحلیل رفتن محبوبیت و تأثیر گذاری او بر دربار یک عامل کلیدی باشد. سایر محققین چالش جدی تر را از طرف رهبران نظامی ( برخی از آنها نیز در جریانات مزبور دخیل بودند ) تلقی می کردند.
این نظامیان جایگاه و تأثیر گذاری خویش را پس از نتیجه موفقیت آمیز جنگ های اتحاد رو به فرسودگی می دیدند. برخی همچنان منبع نارضایتی اشراف را نفوذ رو به فزونی مقامات غیر اشرافی می دانند که به صورت فزاینده ای به عنوان پرسنل دولتی به کار گرفته می شدند. به هر حال شورش سال ۶۸۱ به زودی فرونشانده شد و کیم هیوم دول و افراد دخیل اعدام شدند.
عکس پادشاه سین مونعکس پادشاه سین مون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس