پاداش اصلاح

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پاداش اصلاح (قرآن). اصلاح در برابر افساد، به معنای برطرف کردن فساد و تباهی و انجام دادن کار شایسته است.
در قرآن کریم ، اصلاح مخلصانه و حل اختلافات مردم، از عوامل بهره مندی از پاداش بزرگ در آخرت شمرده شده آنجاکه می فرماید:لا خیر فی کثیر من نجویـهم الا من امر بصدقة او معروف او اصلـح بین الناس ومن یفعل ذلک ابتغآء مرضات الله فسوف نؤتیه اجرا عظیما. «در بسیاری از رازگویی های ایشان خیری نیست مگر کسی که (بدین وسیله) به صدقه یا کار پسندیده یا سازشی میان مردم فرمان دهد و هر کس برای طلب خشنودی خدا چنین کند به زودی او را پاداش بزرگی خواهیم داد.»
← بررسی تفسیری آیه مذکور
توبه و اصلاح رفتار منافقانه، به توجه به آیات قرآن، سبب مصونیت از دوزخ و بهره مندی از پاداش بزرگ آخرتی می گردد:ان المنـفقین فی الدرک الاسفل من النار.. «آری منافقان در فروترین درجات دوزخند و هرگز برای آنان یاوری نخواهی یافت»• الا الذین تابوا واصلحوا... فاولـئک مع المؤمنین وسوف یؤت الله المؤمنین اجرا عظیما. «مگر کسانی که توبه کردند و (عمل خود را) اصلاح نمودند و به خدا تمسک جستند و دین خود را برای خدا خالص گردانیدند که (در نتیجه) آنان با مؤمنان خواهند بود و به زودی خدا مؤمنان را پاداشی بزرگ خواهد بخشید».
← تفسیر آیه
اصلاح، درپی دارنده پاداشی تضمین شده از سوی خداوند می باشد همانطور که در قرآن می فرماید:«والذین یمسکون بالکتـب واقاموا الصلوة انا لانضیع اجر المصلحین. «و کسانی که به کتاب آسمانی چنگ می زنند و نماز برپا داشته اند (بدانند که) ما اجر درستکاران را تباه نخواهیم کرد».
ارزش بخشش
...

پیشنهاد کاربران

بپرس